Home Artikelen 3 Essentiƫle factoren om spiermassa aan te komen

3 Essentiƫle factoren om spiermassa aan te komen

2 minuten leestijd
0
0

Veel van ons willen een sixpack, grote borstspieren en een dikke biceps zoals veel bekende acteurs maar het proces om dit voor elkaar te krijgen duurt lang. De meeste mensen hebben niet zoals de bekende acteurs een leger met fitness instructeurs en experts die dagelijkse helpen en coachen. Toch maakt dat niet het verschil. Het gaat vooral om het doorzettingsvermogen en discipline om het te kunnen bereiken. Het is moeilijk om spieren aan te komen. Dat weet iedereen die ermee bezig is geweest. Er moet veel tijd en geduld in geĆÆnvesteerd worden. Er is dagelijkse toewijding nodig om het doel te bereiken. Dat is nog niet alles. De levensstijl moet goed in orde zijn met een aangepast eetpatroon, voldoende rust en een goed trainingsprogramma. Deze 3 factoren zijn essentieel op spiermassa op te bouwen.

Aangepast eetpatroon

Het eetpatroon moet aangepast worden als je spieren aan wilt komen. Dit betekent dat het aangepast moet zijn op de persoonlijke behoeften. De behoeften zijn veranderd als er aan krachttraining gedaan wordt. Er zijn meer calorieƫn nodig en meer eiwitten. De eiwitten zijn onmisbaar omdat deze verantwoordelijk zijn voor de groei van de spieren. Er zijn ook meer koolhydraten nodig om voldoende energie te hebben tijdens de zware training. Het eetpatroon moet een goede balans hebben tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

Trainingsprogramma

De spieren gaan pas groeien als ze geregeld beschadigd worden. Alleen dan worden de spieren sterker. Een goed trainingsschema is nodig dat de spieren minimaal wekelijks traint. Het trainingsprogramma moet gericht zijn op spiergroei. Er zijn verschillende programmaā€™s die zich niet richten op spiergroei maar bijvoorbeeld op kracht of uithoudingsvermogen. Het trainingsprogramma moet uitdagend zijn zodat de spieren steeds meer moeten tillen of heffen. Door de zware weerstand moeten de spieren compenseren door meer spiermassa aan te maken.

Voldoende rust

De spieren groeien niet tijdens de training maar tijdens rust. Tijdens het training worden de spieren beschadigd. Tijdens de nachtrust worden de spieren hersteld. Het lichaam herstelt de beschadigde spieren en maakt deze sterker. Doordat de spieren sterker gemaakt worden groeien de spieren. 8 uur slaap per nacht wordt aangeraden voor spiergroei. Tijdens de nachtrust worden hormonen aangemaakt zoals groeihormoon die verantwoordelijk zijn voor de groei.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…