Home Artikelen 3 Redenen waarom je vet moet eten

3 Redenen waarom je vet moet eten

2 minuten leestijd
0
0

Vet heeft meer dan het dubbele aantal calorieën dan eiwitten en koolhydraten maar dat is geen reden om het niet te eten. Niet alle vetten zijn slecht voor het lichaam, wat veel mensen je willen doen geloven. Er zijn ook gezonde vetten die een groot voordeel leveren voor de gezondheid. Hier volgen 3 redenen waarom je vet moet eten.

Minder risico op ziektes en aandoeningen

Door de gezonde vetten te eten en de slechte vetten te verminderen of te vermijden worden de risico’s op verschillende aandoeningen en ziektes minder. De gezonde vetten zijn met name de enkelvoudig onverzadigde vetten. Dit zijn voornamelijk omega 3 en 6 vetzuren. Deze verkleinen de kans op hart- en vaatziekten, beroertes, kanker en diabetes type 2.

Het lichaam heeft vet nodig

Als je niet genoeg vetten binnenkrijgt slaat het lichaam vet op. Dit betekent dat je vetten nodig hebt om af te kunnen vallen. Dit wordt ondersteund door meerdere onderzoeken. Uit onderzoeken blijkt dat personen met een gemiddeld vet dieet meer gewicht verloren dan personen die een dieet volgden met geen vet. Een dieet waarmee goede resultaten geboekt worden is het ketogeen dieet. Bij het dieet bestaat maar liefst 65% van de dagelijkse calorieën uit vetten.

Goed functioneren van het lichaam

Vetten hebben veel functies in het lichaam. Er zijn vitamines die oplosbaar zijn in water maar er zijn ook vitamines die oplosbaar zijn in vetten. Deze vitamines worden door vetten vervoerd door het lichaam. Vetten zijn ook nodig voor het bouwen van de celmembranen van de lichaamscellen. Deze lichaamscellen worden continu afgebroken en vernieuwd.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…