Home Artikelen 3 Redenen waarom je vet moet eten

3 Redenen waarom je vet moet eten

2 minuten leestijd
0
0

Vet heeft meer dan het dubbele aantal calorieƫn dan eiwitten en koolhydraten maar dat is geen reden om het niet te eten. Niet alle vetten zijn slecht voor het lichaam, wat veel mensen je willen doen geloven. Er zijn ook gezonde vetten die een groot voordeel leveren voor de gezondheid. Hier volgen 3 redenen waarom je vet moet eten.

Minder risico op ziektes en aandoeningen

Door de gezonde vetten te eten en de slechte vetten te verminderen of te vermijden worden de risicoā€™s op verschillende aandoeningen en ziektes minder. De gezonde vetten zijn met name de enkelvoudig onverzadigde vetten. Dit zijn voornamelijk omega 3 en 6 vetzuren. Deze verkleinen de kans op hart- en vaatziekten, beroertes, kanker en diabetes type 2.

Het lichaam heeft vet nodig

Als je niet genoeg vetten binnenkrijgt slaat het lichaam vet op. Dit betekent dat je vetten nodig hebt om af te kunnen vallen. Dit wordt ondersteund door meerdere onderzoeken. Uit onderzoeken blijkt dat personen met een gemiddeld vet dieet meer gewicht verloren dan personen die een dieet volgden met geen vet. Een dieet waarmee goede resultaten geboekt worden is het ketogeen dieet. Bij het dieet bestaat maar liefst 65% van de dagelijkse calorieƫn uit vetten.

Goed functioneren van het lichaam

Vetten hebben veel functies in het lichaam. Er zijn vitamines die oplosbaar zijn in water maar er zijn ook vitamines die oplosbaar zijn in vetten. Deze vitamines worden door vetten vervoerd door het lichaam. Vetten zijn ook nodig voor het bouwen van de celmembranen van de lichaamscellen. Deze lichaamscellen worden continu afgebroken en vernieuwd.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…