Home Artikelen 3 Varianten van de deadlift

3 Varianten van de deadlift

2 minuten leestijd
0
0

De deadlift is ongetwijfeld één van de beste compound oefeningen. Het is een goede oefening voor de rug maar er worden ook veel andere spiergroepen gebruikt. Hierdoor is het een effectieve oefening voor het gehele lichaam. Er zijn drie variaties op de deadlift; de conventionele, sumo en stiff-legged deadlift. De conventionele deadlift is de basis uitvoering van de deadlift.

Conventionele deadlift

De conventionele deadlift legt de nadruk op de onderrug, bilspieren en hamstrings. De voeten staan op schouderbreedte en de barbell ligt voor de schenen. De barbell wordt net iets breder dan de benen vastgepakt. De benen worden gestrekt en tegelijkertijd wordt de barbell vanuit de rug naar boven getrokken. De barbell begint bij de schenen, langs de knieën en bovenbenen en komt tot rust ter hoogte van de heup. De armen blijven de gehele oefening gestrekt.

Sumo deadlift

De sumo deadlift vraagt minder van de onderrug dan de conventionele deadlift. Het verschilt zit in de grip en de positie van de voeten. Bij de sumo variatie staan de benen wijd, veel wijder dan schouderbreedte. Het lichaam komt hierdoor dichter tot de grond. De handen worden voor het lichaam gehouden en tussen de benen. De rug is hierdoor veel rechter dan bij de conventionele deadlift. Het gevolg is dat er meer kracht vanuit de benen wordt gevraagd.

Stiff-legged deadlift

De stiff-legged deadlift lijkt veel op de conventionele deadlift. De beginpositie is echter niet op de grond maar ter hoogte van de heup. De barbell zakt vervolgens tot het midden van het scheenbeen waarna de barbell weer omhoog wordt getild door de rug te strekken. De rug wordt niet gebogen bij de oefening. De stiff-legged deadlift is een oefening voor de hamstrings.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…