Home Artikelen 5 Minst getrainde spiergroepen door mannen

5 Minst getrainde spiergroepen door mannen

3 minuten leestijd
0
0

De spiergroepen die er goed uit zien met een T-shirt aan zijn de spiergroepen die het meest getraind worden door mannen. De borst, biceps en triceps hebben de voorkeur boven veel andere spiergroepen. De buikspieren worden ook niet overgeslagen zodat er op het strand een wasbordje te zien is. Helaas wordt er vaak te weinig aandacht besteedt aan andere spiergroepen. Dit kan zorgen voor een onbalans van de spieren met een verhoogde kans op blessures en slechtere prestaties als gevolg.

1. Onderarmen

De onderarmen is voor veel mannen een zwak punt maar toch worden deze spieren niet apart getraind. Bij veel rugoefeningen komt het geregeld voor dat men al vermoeid is in de onderarmen terwijl de rugspieren nog niet eens goed belast zijn. Het wordt daardoor een zwakke schakel in het trainen van de rug. Sterke onderarmen zorgen daarnaast voor meer gripkracht. Dit is een indicator van de algehele kracht van een persoon.

2.Ā Bovenbenen

Er zijn nog steeds veel mannen die de benen niet trainen. De voordelen van het trainen van de benen zijn groot maar dat is niet voor iedereen interessant genoeg om ze te trainen. Vooral de adductoren van de bovenbenen worden heel weinig door mannen getraind. Vrouwen doen de oefeningen voor de adductoren echter veelvuldig. Oefeningen voor de adductoren, waarbij de benen zijwaarts van het lichaam af gaan en terug, hebben een vrouwelijk imago gekregen door de jaren heen. De spieren worden veel gebruikt bij het bewegen van de benen waardoor het ook voor mannen een voordeel levert als ze getraind worden.

3. Bilspieren

De bilspieren zijn de grootste spieren van het lichaam maar toch zijn er veel mannen die de spiergroep niet trainen. Mannen richten zich voornamelijk op de spieren van het bovenlichaam. Er zijn zelfs veel mannen die nooit de benen trainen waaronder de bilspieren. Door de bilspieren niet te trainen kan er een onbalans ontstaan van de spieren. Dit heeft als gevolg dat kleine spiergroepen veel meer werk moeten verzetten. Door de bilspieren te trainen kunnen blessures voorkomen worden.

4. Kuiten

De kuiten zijn een belangrijk onderdeel van een gebalanceerd fysiek. Jammer genoeg worden de kuiten door veel mannen niet getraind, net zoals de andere beenspieren. Mannen zijn immers meer gericht op de spieren die goed te zien zijn welke voornamelijk aan de voorkant van het lichaam zitten. De kuiten zijn echter functionele spieren die iedere dag veel gewicht meten dragen.

5. Onderrug

Er wordt veel van de onderrug gevraagd tijdens dagelijkse activiteiten zoals zitten, lopen en fietsen. Als de voorkant van het lichaam zoals de borst en buikspieren veel getraind wordt maar de onderrug niet dan ontstaat er een scheve balans. Oefeningen zoals de deadlift en hyperextensions worden door veel mannen niet gedaan. Als de rug al getraind wordt dat gaat het voornamelijk om de lats en niet de onderrug.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…