Home Artikelen 5 Tekenen dat je cardiotraining te licht is

5 Tekenen dat je cardiotraining te licht is

3 minuten leestijd
0
0

Als je al een tijdje sport dan raak je bekend met de oefeningen en de intensiteit. Je raakt er niet alleen bekend mee maar het voelt ook steeds makkelijker om te doen. Als dit het geval is dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging of een andere aanpak. Hier volgen 5 tekenen die erop kunnen duiden dat het tijd is voor iets nieuws.

Te makkelijk

Als je na het sporten niet het gevoel hebt dat je gesport hebt dan heb je te licht getraind. Het is niet verkeerd om op een gemiddelde intensiteit te trainen maar probeer het jezelf niet te makkelijk te maken. Het werkt demotiverend als je niet het gevoel hebt na een training dat je wat gedaan hebt. Een training met een goede intensiteit geeft je na de training een voldaan gevoel.

Steeds dezelfde oefeningen

Afwisseling is nodig om het lichaam te blijven prikkelen. In het begin is het logisch dat je nog niet veel afwisselt omdat je eerst de oefeningen goed moet leren uitvoeren. Als je echter te lang hetzelfde doet dan raakt het lichaam er te veel aan gewend. Het lichaam past zich snel aan oefeningen aan. Het lichaam hoeft dan niet zo hard te werken en verbruikt minder calorieƫn tijdens de oefening. Het wordt daarom aangeraden om een afwisselend trainingsschema te gebruiken. Probeer elke 4-8 weken het schema iets te veranderen. Dit kan bijvoorbeeld door op de loopband te lopen in plaats van de fietsen op de hometrainer.

Teveel afleiding

Het is voor veel mensen motiverend om afleiding te hebben tijdens het sporten op de cardio toestellen. Tv kijken, een tijdschrift lezen of muziek luisteren zijn afleidingen tijdens het sporten. Ze kunnen je helpen om het leuk te blijven vinden maar aan de andere kant kunnen ze ook teveel afleiden. Als je teveel afgeleid bent let je niet meer op de intensiteit waardoor deze mogelijk te laag wordt. Probeer geregeld te controleren of je nog op de goede intensiteit aan het sporten bent.

Niet zweten

Als je nooit zweet tijdens de training dan is de training te licht. Zweten is een indicator dat aangeeft hoe hoog de intensiteit van de training is geweest. De Ć©Ć©n zweet meer en sneller dan de ander maar iedereen zweet als de intensiteit hoog genoeg is. Hoe hoog de intensiteit moet zijn om te zweten verschilt per persoon.

Veel met mensen praten

Als je tijdens het sporten nog makkelijk een gesprek kunt voeren dan sport je te licht. Een vriend of vriendin die met je meegaat kan motiverend zijn maar als je continu met elkaar aan het praten bent dan sport je niet zwaar genoeg. Dit maakt het moeilijker om je doelen te bereiken. Probeer geen volledige gesprekken te hebben tijdens het sporten. Bewaar dit voor na het sporten. De intensiteit is hoog genoeg als je niet in staat bent om een gesprek te voeren.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…