Home Artikelen 5 Tips voor een betere Double Under techniek: Touwtje springen voor gevorderden

5 Tips voor een betere Double Under techniek: Touwtje springen voor gevorderden

3 minuten leestijd
0
0

Touwtje springen is een effectieve oefening om het uithoudingsvermogen en de conditie te verbeteren. Het is een goede warm-up voor een krachttraining sessie maar het kan ook gebruikt worden om snel calorieƫn te verbranden. Als je eens wat anders wilt dan normaal touwtje springen dan kun je double unders proberen. Dit maakt touwtje springen opnieuw uitdagend. Een double under betekent dat het touw twee keer onder je voeten doorgaat terwijl je maar ƩƩn keer springt. Probeer een enkele double under en wanneer het lukt breidt je het uit naar meerdere double unders achter elkaar.

Gebruik de polsen

Touwtje springen komt niet uit de armen of schouders maar uit de polsen. Het draaien van het touw doe je door rondjes te maken vanuit de polsen. Bij een goede techniek worden de handen ongeveer 30 centimeter naast het middel gehouden. Door deze techniek te perfectioneren worden double under makkelijk en kun je het langer volhouden.

Spring hoger

Bij een single under is een sprong van een paar centimeter van de grond voldoende. Een double under vraagt om een hogere sprong waardoor de sprong langer duurt. Dit geeft je meer tijd om het touw twee keer onder je voeten te laten gaan. Door hoger te springen wordt het tempo van het springen langzamer. Naarmate je sneller leert te draaien en je beter wordt in de double unders is het niet meer nodig om zo hoog te springen.

Houdt de ellebogen langs het lichaam

Techniek is heel belangrijk om double unders goed uit te kunnen voeren. De ellebogen spelen een belangrijke rol. Veel mensen maken de fout om de armen teveel te strekken waardoor de handen en ellebogen te ver van het lichaam komen te staan. Dit maakt touwtje springen veel moeilijker. De ellebogen horen langs het lichaam te blijven met de armen gebogen.

Spring langzamer

Een double under vraagt om meer tijd gedurende de sprong aangezien het touw twee keer onder voeten door moet. Door langzamer te springen heb je meer tijd om te draaien. Terwijl je langzamer springt is het nodig om het touw sneller te draaien. Een double under wordt makkelijker als je sneller draait en langzamer springt.

Buig het lichaam niet

Het is niet nodig om jezelf klein te maken door voorover te buigen. De afstand die het touw moet afleggen wordt hierdoor kleiner maar het werkt averechts en is niet lang vol te houden. Houdt het torso recht voor een goede uitvoering van de double under.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…