Home Artikelen 5 Tips voor een grote biceps

5 Tips voor een grote biceps

3 minuten leestijd
0
0

Voor de meeste mensen zijn de biceps de prioriteit nummer 1 in de sportschool. Het is de spiergroep dat snel opvalt bij andere mensen, vooral in de zomer als een T-shirt gedragen wordt. De biceps wordt om deze reden vaak getraind met de meeste intensiteit en zelfs meerdere keren per week. Wat vergeten wordt is dat ook de biceps rust nodig heeft om te groeien. De juiste aanpak is nodig om de biceps te laten groeien.

Niet altijd dezelfde oefeningen

Variatie is belangrijk in de sport van bodybuilding. Het is nodig zodat de spieren niet gewend raken aan de oefeningen. Dumbbell en barbell curls zijn de basis van elke biceps training. Er zijn echter verschillende variaties op de dumbbell en barbell curls. Zo is het mogelijk om de curls te doen met een hammer grip of op een incline bankje. Wat je ook doet, zorg ervoor dat de biceps niet steeds met dezelfde oefeningen getraind worden.

Train de biceps met verschillende invalshoeken

Als je een grote biceps wilt dan is variatie nodig om alle kanten van de biceps volledig te trainen. Het gebeurt vaak dat mensen maar 1 of 2 oefeningen doen en nooit afwisselen. Er wordt dan niet het maximale uit de biceps training gehaald. Dit betekent afwisselen tussen de standaard barbell en EZ-bar maar ook incline curls te gebruiken.

Weinig sets en herhalingen

De biceps reageren niet goed op veel herhalingen en sets. De biceps bestaan uit veel fast twitch spiervezels. Deze spiervezels hebben maar een gering uithoudingsvermogen en reageren beter op intensieve maar korte trainingen. Doe niet meer dan 8 herhalingen en zo zwaar mogelijk. Voor de biceps hoeven niet meer dan 4 sets gedaan te worden.

Laag vetpercentage

Met een laag vetpercentage zijn de biceps beter gedefinieerd. Als je vet verliest dan worden de biceps in omvang helaas wel iets kleiner maar de definitie wordt veel beter. Zo is het vaak het geval dat de biceps groter lijken door de betere definitie terwijl ze in omvang zijn afgenomen. Het laagje vet dat erover heen zat zorgde ervoor dat de biceps spieren niet goed zichtbaar waren.

Triceps ook trainen

De biceps lijkt veel groter als de triceps ook groter is. De triceps bestrijkt maar liefst tweederde van de bovenarm, een veel groter gebied dan de biceps. Voor veel bodybuilders is dit al lang bekend maar er zijn nog genoeg mensen die de triceps maar weinig aandacht geven tijdens het trainen. Een grote biceps lijkt nog groter als het ondersteund wordt door een grote triceps.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…