Home Artikelen 6 Tips om meer uit je training te halen

6 Tips om meer uit je training te halen

3 minuten leestijd
0
0

Vooruitgang wordt pas behaald als je alles uit de training haalt. Dit betekent dat je jezelf steeds probeert te verbeteren. Dit kan een hogere snelheid betekenen, een langere afstand, meer gewichten of een hogere intensiteit. Er zijn verschillende manieren om jezelf te verbeteren. De volgende tips kunnen je helpen om meer uit je training te halen.

Doe een goede warm-up

Om blessures te voorkomen is een bepaalde mobiliteit van de gewrichten nodig. De mobiliteit kan verbeterd worden door een goede warm-up. Richt je voornamelijk op de delen van het lichaam die veel gebruikt worden tijdens oefeningen zoals de schouders, enkels en heupen. Door oefeningen te doen voor deze gewrichten kan de mobiliteit vergroot worden zodat het risico op blessures kleiner wordt. Het zorgt er ook voor dat je meer uit de trainingen kunt halen doordat de bewegingen tijdens de oefeningen eveneens makkelijker gaan.

Goed eten voor de training

Tijdens een training wordt voornamelijk energie gehaald uit de glycogeenvoorraden. Dit is de opgeslagen vorm van glucose. Glycogeen is nodig tijdens de training voor de spieren en de hersenen. Om ervoor te zorgen dat de voorraden gevuld zijn is goede voeding voor de training noodzakelijk. Met gevulde voorraden glycogeen kan er langer en intensiever getraind worden.

Korte rustintervallen

Maak je wel eens een praatje op de sportschool? Probeer dit dan niet tussen de sets van een oefening te doen. Een rustinterval is ervoor bedoeld om te herstellen van een set en het energieniveau op peil te houden. Als de interval te lang duurt, door bijvoorbeeld een gesprek, dan is het mogelijk dat de lichaamstemperatuur daalt tot rustniveau. Dit is niet gewenst als rustinterval. Probeer de rustinterval tussen 30 seconden en 2 minuten rust te houden tussen de sets.

Training volgens plan

Een gemis aan een gedegen trainingsprogramma leidt tot veel verloren tijd. Het kost veel tijd om steeds te bedenken wat je gaat doen en je de kans is groot dat bepaalde spiergroepen niet voldoende aandacht krijgen. Een trainingsplan voorkomt dit. Maak een trainingsprogramma die als basis geldt maar nog wel ruimte overlaat voor kleine aanpassingen. Rust en herstel is een belangrijk onderdeel van een trainingsprogramma om het meeste uit de training te halen.

Gebruik zware gewichten

Om sterker te worden is het nodig om steeds zwaarder te trainen. Dit is nodig zodat de spieren de stimulatie krijgen om te groeien en sterker te worden. Kies een gewicht waarvan je weet je dat je het aankunt maar niet een onbeperkt aantal herhalingen. Voor spiergroei wordt over het algemeen 8 tot 12 herhalingen per set aangeraden.

Verminder afleiding

Er gaat veel tijd verloren in de sportschool aan zaken die niets met de training te maken hebben. Dit kan een gesprek zijn met een kennis, het uitzoeken van muziek op de MP3-speler of het controleren van social media updates. Al deze activiteiten leiden af tot waar het om gaat; de training. Verminder de afleiding van alles wat niet met de training te maken heeft zodat je meer uit je training haalt.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…