Home Artikelen 6 Veel voorkomende bench press fouten

6 Veel voorkomende bench press fouten

3 minuten leestijd
0
0

De bench press is de lievelingsoefening voor vele krachtsporters. Als de kracht vergeleken wordt onder krachtsporters dan wordt het eerst naar de 1RM bench press gevraagd. Het is een oefening die iedereen doet. Met een goede uitvoering profiteren veel spieren van de oefening. Als de uitvoering niet goed is kunnen er echter veel problemen zich voordoen. Hieronder worden de meest voorkomende fouten uitgelegd die zich voordoen bij de bench press.

Stuiteren van de barbell

De bench press hoort gecontroleerd en langzaam uitgevoerd te worden. De barbell hoort niet van de borst af te stuiteren. Het maakt de bench press moeilijker uit te voeren en het verhoogt het risico op blessures. Doordat het omhoog en omlaag gaan van de barbell te snel worden afgewisseld lijkt de barbell zelfs nog zwaarder.

De rug teveel buigen

Tijdens de bench press is het normaal dat de onderrug iets gebogen wordt. Als het echter teveel gedaan wordt dan komt de heup zelfs van de bank af en komen de hakken van de vloer. Dat wordt gedaan om de afstand tussen de borst en de barbell te verkleinen. Het zorgt er echter voor dat de bench press volledig verkeerd uitgevoerd wordt.

Te wijde grip

Beginners gebruiken vaak een te wijde grip bij de bench press. Door een te wijde grip te gebruiken bij de bench press wordt er veel meer gevraagd van de schouders. Een te wijde grip bij de bench press zorgt snel voor blessures. Een te wijde grip is veel breder dan schouderbreedte.

De voeten niet stabiel op de vloer houden

Tijdens de uitvoering van de bench press horen de voeten de gehele tijd de vloer te raken. Dit is nodig om een stabiele positie te creƫren. Als de hiel van de voet van de grond af komen dan wordt de rug doorgaans te veel gebogen. De voeten horen plat op de vloer te blijven zodat de stabiele positie gewaarborgd wordt.

Verlagen tot de verkeerde positie

Door de barbell te laten zakken tot de sleutelbeenderen is er een betere stretch te voelen maar er wordt veel meer gevraagd van de schouders. Dit kan leiden tot schouderblessures. De barbell hoort tot net onder de tepels verlaagd te worden.

Een verkeerde grip

Er zijn sporters die een verkeerde grip gebruiken bij de bench press. Dit is een grip waarbij de duim niet om de stang wordt gedaan. De duim bevindt zich dan aan dezelfde kant van de stang als de andere vingers. Deze grip is verkeerd doordat de grip veel onveiliger is dan de normale grip.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…