Home Artikelen Alcohol en spiermassa aankomen gaan niet samen

Alcohol en spiermassa aankomen gaan niet samen

3 minuten leestijd
0
0

Alcohol is slecht voor de spiermassa waar je zo hard voor gewerkt hebt. Door de alcohol is het heel makkelijk om de bestaande spiermassa weer kwijt te raken. Het is niet alleen slecht voor de spiermassa maar ook om veel andere redenen. Het wordt vanuit de overheid niet voor niets gestimuleerd om zo weinig mogelijk te drinken. Door alcoholische drank verandert je stemming maar ook je grenzen. Het kan beschouwd worden als een drug als het teveel wordt gedronken. Het heeft niet alleen effect op jezelf maar ook op de mensen om je heen zoals familie, vrienden en collegaā€™s. Als je waarde hecht aan je lichaam laat je alcohol zoveel mogelijk links staan. Alcohol heeft veel negatieve effecten op het lichaam:

Snellere vetopslag

Alcoholische dranken kunnen voor ongewilde vetopslag zorgen. Een dikke uitstaande buik wordt niet voor niets een bierbuik genoemd. De alcoholische dranken bevatten allen veel calorieĆ«n. Alcohol bevat 7 calorieĆ«n per gram. De calorieĆ«n in de alcoholische dranken hebben geen toegevoegde waarde voor het lichaam. Deze calorieĆ«n worden ā€œlege calorieĆ«nā€ genoemd.

Invloed op de eiwitsynthese

Alcohol heeft invloed op het maken van eiwitten in het lichaam. Dit wordt de eiwitsynthese genoemd. Eiwitten zijn belangrijk voor het lichaam als je spiermassa wilt aankomen. Door teveel alcohol wordt de eiwitsynthese tot maar liefst 20% verlaagd. Hierdoor krijgt het lichaam niet alle eiwitten die het nodig heeft.

Verlies van vitamines en mineralen

Alcohol heeft een nadelig effect op het lichaam wat betreft de vitamines en mineralen voorraden. Door het vocht afdrijvende effect van alcohol verlaten de vitamines en mineralen het lichaam. Dit zijn voornamelijk de vitamines A, B, C maar ook fosfor, zink en calcium. Dit kan leiden tot een tekort aan deze stoffen. Met name als spiergroei het doel is zijn tekorten nadelig. Het tekort aan voedingsstoffen heeft een negatieve invloed op de spiergroei.

Verhoogt oestrogeen en verlaagt testosteron

De spiermassa die je hebt is afhankelijk van de testosteron in je lichaam. Het testosteron niveau moet zo hoog mogelijk gehouden worden om spiermassa aan te komen of te behouden. Door alcohol te drinken verlaagt het testosteron niveau. Door alcohol wordt het oestrogeen verhoogd en het testosteron verlaagd. Oestrogeen zijn de vrouwelijke hormonen. Testosteron zijn de mannelijke hormonen.

Uitdroging

Door alcohol krijg je meer dorst. Dit komt doordat alcohol een vocht afdrijvend effect heeft op het lichaam. Hierdoor moet je vaker plassen. Het lichaam heeft het vocht echter nodig maar kan het niet binnenhouden door de alcohol. De spieren bestaan echter ook voor een groot deel uit water. Doordat het water het lichaam in rap tempo verlaat komen de spieren met minder water te zitten.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…