Home Artikelen Barbell en dumbbell curls voor een grotere biceps

Barbell en dumbbell curls voor een grotere biceps

2 minuten leestijd
0
0

De biceps wordt door veel mensen gezien als de meest opvallende spiergroep. De buik, borst en de biceps worden door beginners dan ook het meest getraind. Er zijn veel verschillende oefeningen die deze spieren aanpakken. Zo zijn er voor de biceps alleen al tientallen oefeningen. Deze oefeningen pakken de biceps op verschillende manieren aan. De ene oefening richt zich meer op de lange kop terwijl de andere oefening zich meer richt op de korte kop. Als je een grotere biceps wilt dan kun je beginnen met de volgende oefeningen.

Barbell curls

De staande barbell curl wordt gezien als de massabouwer voor de biceps. De barbell curl pakt de gehele biceps aan waardoor de spiervezels beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat de spiervezels moeten herstellen na de training en sterker worden. De barbell curl wordt gedaan door de voeten op schouderbreedte te plaatsen. De barbell wordt met een onderhandse grip vastgehouden. De beweging begint met je armen gestrekt naar beneden terwijl je de barbell vasthoudt. In één vloeiende beweging breng je vervolgens de barbell naar boven terwijl je de concentratie legt op de biceps.

De negatieve beweging naar beneden is even belangrijk. Breng de barbell langzaam naar beneden naar de beginpositie. Veel mensen kiezen ervoor om de barbell curl uit te voeren met een gebogen stang. Dit is lichter voor de polsgewrichten. Als je last krijgt van de polsen tijdens de barbell curl dan kan de gebogen stang, ook wel bekend als de EZ-bar, uitkomst bieden. De polsen staan met de EZ-bar in een fijnere positie.

Dumbbell curls

Staande dumbbell curls zijn een goede manier om de biceps te trainen. In iedere hand hou je een dumbbell vast met de armen gestrekt naast je lichaam. De palmen van je handen wijzen richting elkaar. Breng vervolgens de eerste dumbbell omhoog en draai daarbij je arm zodat wanneer de dumbbell hoog is de handpalm naar je toe wijst. Leg de aandacht op de biceps bij het omhoog brengen van de dumbbell. Laat vervolgens de dumbbell weer op dezelfde wijze zakken tot de beginpositie. Begin vervolgens met de andere biceps.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…