BCAA’s

1 minuten leestijd
0
0

Branched-chain amino acids (BCAA’s) zijn aminozuren die de zuurstof in de spieren verhogen. Dit helpt bij krachttraining, het opbouwen van spiermassa en sterker worden. BCAA’s bestaat uit isoleucine, valine en leucine. Deze aminozuren zijn essentieel wat betekent dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Deze aminozuren moeten via voeding of supplementen ingenomen worden.

Hoe werkt het?

BCAA’s spelen een rol in de eiwitsynthese. Van de drie aminozuren is leucine het belangrijkste. Leucine heeft goede eigenschappen voor het opbouwen van spiermassa en spierherstel. De andere twee aminozuren zijn echter ook nodig voor een goede werking. Door deze combinatie van aminozuren zijn wordt de eiwitsynthese sneller uitgevoerd. Het innemen van BCAA’s voorkomt hierdoor spierafbraak en het heeft een positieve invloed op de opbouw van spieren.

BCAA’s kunnen voor, tijdens en na een training ingenomen worden. Dit zorgt ervoor dat er een constante stroom van aminozuren aanwezig is om de spieren te voeden, te herstellen en om energie te leveren. De aminozuren worden snel opgenomen door het lichaam. BCAA’s hoeven in tegenstelling tot de andere aminozuren niet eerst in de lever bewerkt te worden. De BCAA’s komen bijna direct in de circulatie (Platell C et al. 2000). De BCAA’s worden in een verhouding van 2:1:1 ingenomen van leucine, valine en isoleucine. De doseringen variëren doorgaans van 2 tot 5 gram per dag. Voor spieropbouw kan de dosis verhoogd worden.

Goedkope eiwitpoeders

Whey Protein

Whey Perfection

Perfect Whey Protein

whey protein whey perfection perfect whey
2 kg 22,7 kg 0,75 kg
€ 29,90 € 34,90 € 13,90
€ 14,95 per kg € 15,37 per kg € 18,53 per kg
Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bekijk Bekijk Bekijk

Keto: de revolutie

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En het ketodieet is volgens velen dé manier om dit te doen. Het programma 'De Keto Revolutie' helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Keto Revolutie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
 • welke pre workout

  Welke Pre Workout past het best bij jou?

  Veel krachtsporters gebruiken een pre workout booster om hun prestaties te verbeteren. Een…
 • Efedra

  Efedra is plant waarvan de werkzame stof veel gebruikt werd in supplementen. De werkzame s…
 • Whey eiwit

  Eiwitten zijn nodig voor het repareren en het opbouwen van spieren. Deze eiwitten zijn ver…
Laad meer in Supplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe voorkom je sportblessures en wat te doen wanneer je er een oploopt?

Sporten is gezond! Het houdt je fit en gaat onder meer stress tegen. Loop eens per twee of…