BCAA’s

2 minuten leestijd
0
0

Branched-chain amino acids (BCAA’s) zijn aminozuren die de zuurstof in de spieren verhogen. Dit helpt bij krachttraining, het opbouwen van spiermassa en sterker worden. BCAA’s bestaat uit isoleucine, valine en leucine. Deze aminozuren zijn essentieel wat betekent dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Deze aminozuren moeten via voeding of supplementen ingenomen worden.

Hoe werkt het?

BCAA’s spelen een rol in de eiwitsynthese. Van de drie aminozuren is leucine het belangrijkste. Leucine heeft goede eigenschappen voor het opbouwen van spiermassa en spierherstel. De andere twee aminozuren zijn echter ook nodig voor een goede werking. Door deze combinatie van aminozuren zijn wordt de eiwitsynthese sneller uitgevoerd. Het innemen van BCAA’s voorkomt hierdoor spierafbraak en het heeft een positieve invloed op de opbouw van spieren.

BCAA’s kunnen voor, tijdens en na een training ingenomen worden. Dit zorgt ervoor dat er een constante stroom van aminozuren aanwezig is om de spieren te voeden, te herstellen en om energie te leveren. De aminozuren worden snel opgenomen door het lichaam. BCAA’s hoeven in tegenstelling tot de andere aminozuren niet eerst in de lever bewerkt te worden. De BCAA’s komen bijna direct in de circulatie (Platell C et al. 2000). De BCAA’s worden in een verhouding van 2:1:1 ingenomen van leucine, valine en isoleucine. De doseringen variëren doorgaans van 2 tot 5 gram per dag. Voor spieropbouw kan de dosis verhoogd worden.

Goedkope eiwitpoeders

Whey Protein

Whey Perfection

Perfect Whey Protein

whey protein whey perfection perfect whey
2 kg 22,7 kg 0,75 kg
€ 29,90 € 34,90 € 13,90
€ 14,95 per kg € 15,37 per kg € 18,53 per kg
Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bekijk Bekijk Bekijk

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Supplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…