Home Bodybuilding

Bodybuilding

Als sinds de eerste gektes rond bodybuilding in de jaren 80 zijn mensen steeds meer bezig met het ontwikkelen van een goed uitziend fysiek. Voor veel mannen is een gespierd lichaam een grote wens. Er wordt dan ook miljoenen euro’s per jaar uitgegeven om het perfecte lichaam te krijgen. De sportscholen zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten; in elke stad zitten meerdere sportscholen. De laatste jaren worden personal trainers steeds meer gevraagd om mensen te helpen met de gezondheid en het krijgen van een fitter en sterker lichaam. Supplementen zijn bijna niet aan te slepen. De vraag naar iets extra’s om sneller gespierd te worden blijft groeien.

De ontwikkeling van bodybuilding

De bodybuilding sport bestaat al lang. Al aan het eind van de 19 eeuw begon de sport pas echt sterk te groeien. In de tijd van de oorlogen zoals de Twee Wereldoorlog werden mannen aangespoord om gespierder te worden, sterker en agressiever. De technieken zijn in de loop der tijd steeds verder verbeterd. Gezonde voeding en voeding om mee te groeien werd steeds meer over bekend. De soldaten moesten zo sterk mogelijk zijn zodat er een voordeel was op de tegenstander. In de jaren 70, het tijdperk van Arnold Schwarzenegger, werd bodybuilding mateloos populair. Het werd een obsessie voor veel mensen. Een obsessie om zo groot mogelijk te worden, nog groter dan Arnold. De film “Pumping Iron” heeft een groot aandeel gehad in het populair worden van de bodybuilding sport. In deze periode heeft ook het competitieve bodybuilding zich verder ontwikkeld.

Waarom bodybuilding?

Bodybuilding is niet voor iedereen weggelegd. Het begin is voor iedereen moeilijk maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt dan is het verslavend. Je gaat er beter uitzien, je voelt je beter en je zelfvertrouwen bereikt een hoogtepunt. Alleen voor deze redenen is het aan te raden om ermee te beginnen. Er wordt door veel mensen mee begonnen om mee af te vallen. Als men vervolgens doorheeft dat meer kracht toch wel lekker is en de spieren opgepompt raken leert men het pas echt kennen. Door het lichaam elke keer te pushen bereik je meer dan je had gedacht te kunnen. Het kost veel tijd en toewijding maar de beloning is groot. Als je in de spiegel kunt kijken en tevreden zijn met jezelf dan is het elke workout en maaltijd waard geweest.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie