Home Supplementen Cafeïne

Cafeïne

2 minuten leestijd
0
0

Cafeïne wordt door veel mensen ingenomen. Het is de best verkrijgbare energie booster. De meeste mensen krijgen cafeïne binnen door koffie te drinken, frisdrank en energydranken. Het stimuleert de ademhaling, hartslag en het zenuwstelsel. Na de inname is een persoon alerter en opgewekter binnen een uur. Dit effect kan tot vijf uren na inname duren. Het effect van cafeïne is 2,5 uur na de inname het grootst. Het effect van cafeïne neemt af bij regelmatig gebruik.

Hoe werkt het?

Cafeïne is een stimulant voor het zenuwstelsel maar het heeft ook invloed op de stofwisseling. Het wordt dan ook vaak toegevoegd aan fatburners. Cafeïne heeft een stimulerende werking op de hersenen, maag, nieren en darmen. In de hersenen stimuleert cafeïne de afgifte van het stresshormoon adrenaline en het dopamine hormoon. Dopamine is een neurotransmitter wat voor een gelukkiger gevoel zorgt.

De inname van cafeïne is grotendeels afhankelijk van hoeveel de persoon gewend is en hoe gevoelig men voor cafeïne is. Een normale dosis cafeïne voor een training is 200 mg. Dit zorgt voor een betere concentratie, meer alertheid en meer kracht. Het advies van het Voedingscentrum is om maximaal 400 mg cafeïne in te nemen.

Voedingsmiddel Cafeïne (in mg)
Energiedrank (250 ml) 80 gemiddeld
Kop koffie (125 ml) 70 gemiddeld
Senseo Regular 80 mg/100ml
Senseo Mild 70 mg/100ml
Senseo Strong 80 mg/100ml
Kop zwarte thee 35 gemiddeld
Reep chocolade 30
Glas cola (250 ml) 25 (10 mg per 100 ml)
Kop groene thee 25 gemiddeld
Kop cafeïnevrije koffie 3 gemiddeld
Glas cafeïnevrije cola 0

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Supplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe voorkom je sportblessures en wat te doen wanneer je er een oploopt?

Sporten is gezond! Het houdt je fit en gaat onder meer stress tegen. Loop eens per twee of…