Home Artikelen Cardio- en krachttraining op dezelfde dag?

Cardio- en krachttraining op dezelfde dag?

2 minuten leestijd
0
0

Cardio- en krachttraining kunnen op dezelfde dag gedaan worden. Veel mensen kiezen ervoor om de ene dag krachttraining te doen en de andere dag cardiotraining maar het kan ook op dezelfde dag. Het heeft er voornamelijk mee te maken hoe vaak iemand sport. Iemand die niet vaak sport kan beide trainingen beter afwisselen om te profiteren van de voordelen van beide soorten trainingen. De training duurt dan weliswaar langer maar er zijn minder trainingsdagen per week. Iemand die vaker sport heeft kortere sessies maar traint vervolgens vaker per week.

Welke training het eerst doen?

Dit hangt voor het grootste deel af van de intensiteit van de trainingen. Als beide trainingen op een hoge intensiteit worden gedaan dan is er de meeste energie voor de eerste training. De tweede training uitvoeren op een hoge intensiteit wordt daardoor moeilijker. Er is bijvoorbeeld minder energie en minder kracht voor krachttraining na een hardloopsessie van 45 minuten op een hoge intensiteit dan wanneer er niet hardgelopen is. Hetzelfde geldt als de krachttraining eerst wordt gedaan. Als beide trainingen op een lage intensiteit wordt gedaan dan maakt het niet veel verschil welke training het eerst wordt gedaan.

Rust tussen de trainingen

Als beide trainingen op dezelfde dag gedaan worden dat is het verstandig om rust te nemen tussen de trainingen. Hoe langer de rust, hoe meer het lichaam kan herstellen van de training. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door de krachttraining in de ochtend te doen en de cardiotraining in de avond. In de avond is dan nog wel wat te merken van de training eerder op de dag maar het is veel minder dan wanneer de trainingen vlak achter elkaar gedaan worden.

Persoonlijke voorkeur

De keuze van welke training het eerst wordt gedaan ligt aan de persoon zelf en de doelen die men heeft. Als de trainingen achter elkaar gedaan worden dan wordt het aangeraden om de training met de hoogste prioriteit het eerst te doen. De meeste aandacht kan dan worden besteed aan de training met de hoogste prioriteit. Door te experimenteren met de volgorde van de trainingen is het mogelijk om erachter te komen wat het beste werkt.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…