Home Artikelen Core en buikspieren versterken

Core en buikspieren versterken

2 minuten leestijd
0
0

De core is een populaire naam voor alle spieren in het lichaam van de schouders tot aan het bekken. Dit zijn de spieren aan de voorkant van het lichaam maar ook die aan de achterkant. Al deze spieren werken samen om het lichaam in balans te houden en te stabiliseren tijdens bewegingen. De kracht vanuit de benen wordt door de core overgedragen op het bovenlichaam en andersom.

Core en buikspieren

Een belangrijk onderdeel van de core zijn de buikspieren. Dit zijn de rectus abdominis, obliques maar ook de dieper gelegen transversus abdominis. De meest populaire oefeningen voor de buik doen weinig voor een groot deel van de core spieren. Andersom zijn veel core oefeningen uitermate geschikt om de buikspieren te trainen. Door core oefeningen te doen worden de ondersteunende spieren ook getraind zoals de transversus abdominis. Dit is de diepgelegen buikspier die als het ware een korset vormt.

5 effectieve oefeningen voor de core:

  • Planks
  • Side planks
  • Crunches op een oefenbal
  • Push-ups
  • Back extensions

Hoe krijg ik een platte buik?

Een platte buik wordt sneller bereikt met core oefeningen dan de standaard buikspieroefeningen zoals sit-ups. Met de standaard buikspieroefeningen wordt bijna alleen de rectus abdominis getraind. Dit is de rechte buikspier met de segmenten die op blokken lijken. Het is onmogelijk om bepaalde delen van deze spier te trainen. Het is een enkele spier en geen verschillende spieren zoals veel mensen denken. Het is mogelijk dat bepaalde oefeningen beter gevoeld worden in bepaalde delen van de rechte buikspier maar dat betekent nog niet dat alleen dat deel getraind wordt.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe voorkom je sportblessures en wat te doen wanneer je er een oploopt?

Sporten is gezond! Het houdt je fit en gaat onder meer stress tegen. Loop eens per twee of…