Home Artikelen De voordelen van flexibiliteit oefeningen

De voordelen van flexibiliteit oefeningen

2 minuten leestijd
0
0

De training die veel mensen doen bestaat voornamelijk uit cardio- of krachttraining. Er wordt cardio gedaan om het uithoudingsvermogen te verbeteren en vet te verbranden terwijl krachttraining wordt gedaan om spiermassa en kracht te winnen. Een belangrijk onderdeel wordt echter vaak vergeten en dat is flexibiliteit training. Naarmate iedereen ouder wordt neemt de flexibiliteit af. Dit komt doordat veel mensen inactiever zijn op latere leeftijd maar het is ook onderdeel van het ouder worden. Door flexibiliteit oefeningen te doen is dit te verbeteren.

Flexibiliteit training:

  • Vermindert het risico op blessures
  • Vergroot de bewegingsvrijheid
  • Verbetert de houding
  • Vermindert spierpijn en strakke spieren
  • Vergroot de mentale en lichamelijke ontspanning

Stretchen voor meer flexibiliteit

Stretchen wordt meestal gedaan aan het einde van de warm-up. Tijdens de warm-up wordt een lichte cardio oefening gedaan die de temperatuur van het lichaam verhoogd. Hierdoor worden de spieren warmer en elastischer. Stretchen terwijl de spieren koud zijn wordt niet aangeraden. Dynamische stretches worden aangeraden tijdens de warm-up en statische stretches na de training. Dynamische stretches worden gedaan terwijl je beweegt. Een statische stretch vindt plaats als je niet beweegt. Bij een statische stretch wordt de spier gestretcht tot het punt dat de spier onder spanning staat. De stretch wordt voor 15 tot 30 seconden vastgehouden.

Stretchen worden door veel mensen overgeslagen terwijl het veel voordelen biedt. Een vaak gehoord argument is dat het niet gedaan wordt door een tekort aan tijd. Dit geldt ook voor de warm-up in het algemeen. Het hoeft echter niet veel tijd te kosten. Stretchen kunnen ook gedurende de week gedaan worden. Alles is beter dan niets. Als je doordeweeks even niets aan het doen bent dan heeft het al voordelen door even te stretchen.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…