Efedra

2 minuten leestijd
0
0

Efedra is plant waarvan de werkzame stof veel gebruikt werd in supplementen. De werkzame stof in de efedra plant is efedrine. De stof zit in de stengel van de plant. Efedra groeit op verschillende continenten zoals in Europa, Verenigde Staten maar ook in Aziƫ. Efedrine is in Nederland sinds 2004 verboden. Producten waarin efedrine verwerkt was mochten vanaf dat moment niet meer verkocht worden. Stackers was ƩƩn van de populairste producten die niet meer verkocht mochten worden. Deze zijn echter nu nog steeds verkrijgbaar in het buitenland. Producten met efedra zijn in Nederland verboden doordat de kans op een hartinfarct, beroerte of een hoge bloeddruk sterk verhoogd wordt door het gebruik.

Efedrine en gewichtsverlies

Efedrine is een product dat helpt bij het afvallen. Het heeft verschillende eigenschappen die behulpzaam kunnen zijn bij het afvallen zoals minder honger. Tijdens het afvallen heeft bijna iedereen veel meer honger. De honger is ook het punt waardoor veel mensen het niet vol kunnen houden. Efedrine zorgt voor minder honger maar geeft ook meer energie. De stimulerende werking komt goed uit in een periode van minder energie door het minder eten. Efedrine wordt nog steeds veel gebruikt in combinatie met cafeĆÆne en aspirine. Dit wordt de ECA-stack genoemd

ECA-stack

De ECA-stack is een samenwerking van efedrine, cafeĆÆne en aspirine. Zo komt men tot de afkorting ECA. De stack heeft een verhouding van 1:10:5 (efedrine:cafeĆÆne:aspirine). Dit betekent dat de dosis cafeĆÆne 10 keer groter is dan de dosis efedrine. De dosis aspirine is 5 keer groter dan de dosis efedrine. Dit komt doordat efedrine het sterkst is per mg. De standaard dosis efedrine bij de ECA-stack is 25mg. De dosissen zijn dan 25mg efedrine, 250 mg cafeĆÆne en 125 mg aspirine. Deze dosis wordt vervolgens eens per dag ingenomen. Dit wordt opgebouwd naar drie keer per dag, afhankelijk van de bijwerkingen die men ervaart. Door het om stimulerende middelen gaat wordt het afgeraden om na het avondeten nog een dosis te nemen. Dit zou er toe kunnen leiden dat er slaapproblemen kunnen volgen.

Bijwerkingen van efedrine

  • Onrustig voelen
  • Moeilijk in slaap komen
  • Hartkloppingen
  • Paniekaanvallen
  • Zenuwachtig voelen
  • Hart- en vaatziekten
  • Beroerte
  • Hartinfarct
  • Nierproblemen
  • Psychose

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Supplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…