Home Supplementen Eiwitpoeders

Eiwitpoeders

4 minuten leestijd
0
0

Eiwitpoeder is bekend bij iedereen die zich verdiept heeft in voeding en sporten. Het is het meest gebruikte supplement onder sporters. Het bestaat al sinds de jaren 50 en heeft zich sindsdien steeds verder ontwikkeld. Tegenwoordig zijn de eiwitpoeders in vele varianten en smaken beschikbaar. Veel is veranderd maar niet waarvoor het gebruikt wordt. Het werd toen al gebruikt als supplement na het trainen dat is nu nog steeds het geval. De eiwitpoeders zorgen voor een hoge kwaliteit eiwit dat snel wordt verteerd en opgenomen. Het herstel kan door de eiwitpoeders snel beginnen waarbij de spieren voorzien zijn van voldoende aminozuren.

Goedkope eiwitpoeders

Whey Protein

Whey Perfection

Perfect Whey Protein

2 kg 22,7 kg 0,75 kg
€ 29,90 € 34,90 € 13,90
€ 14,95 per kg € 15,37 per kg € 18,53 per kg
Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bekijk Bekijk Bekijk

Wat zit er in eiwitpoeder?

De meeste eiwitpoeders zijn afkomstig van zuivelproducten. Zuivel kan gefilterd en gezuiverd worden tot whey isolaat, concentraat en hydrolisaat, caseïne of normale melk eiwitten. Er zijn eiwitpoeders verkrijgbaar met een mix van deze eiwitten maar de eiwitpoeders zijn ook apart verkrijgbaar. Whey isolaat en hydrolisaat zijn snel te verteren. Dit maakt deze eiwitpoeders uitermate geschikt om te gebruiken na een training. De gemengde eiwitpoeders bevatten snel en langzaam verteerbare eiwitten.

Sportieve tip

Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan? Bestel een multifunctioneel apparaat voor thuis. Van een loopband tot een trilplaat; alles is tegenwoordig online te vinden.

Bekijk de apparaten

Whey eiwit

Whey eiwit bestaat normaal gesproken uit een mix van drie typen whey eiwit; isolaat, concentraat en hydrolisaat. Isolaat is samen met hydrolisaat de puurste vorm van whey eiwit. Dit eiwit bestaat voor meer dan 90% uit eiwit en bevat maar heel weinig lactose en vet. Hydrolisaat is het snelst te verteren van alle eiwitten. Whey concentraat bevat meer dan 80% eiwit en meer lactose en vet.

Caseïne eiwit

Caseïne eiwit wordt vaak in een mix van eiwitpoeders gebruikt. Het wordt dan gemengd met whey eiwit en andere eiwitbronnen. Caseïne wordt langzaam verteerd en opgenomen door het lichaam. Dit maakt het geschikt voor dagelijks gebruik. Het kan tot 8 uur duren voordat het volledig verteerd is. Door deze eigenschap wordt het meestal voor het slapen gebruikt. Het lichaam heeft dan tijdens de nacht een stabiele voorziening van eiwitten.

Wat zit er nog meer in eiwitpoeders?

Eiwitpoeders bestaat niet uit alleen maar eiwit. De meeste eiwitpoeders zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Deze smaken zijn toegevoegd aan het eiwit. De stoffen die gebruikt worden kunnen natuurlijk zijn maar ook kunstmatig. De smaak is afkomstig van zoetstoffen zoals stevia, aspartaam en sucralose. Er worden hiernaast ondersteunende ingrediënten gebruikt.

Hoeveel eiwitpoeder is te veel?

Eiwitpoeders behoren gebruikt te worden als een supplement. Dit is een aanvulling op een gezond eetpatroon. Eiwitpoeder is een makkelijke en snelle manier om het lichaam snel te voorzien van eiwitten. Er hoeft niet voor gegeten te worden zodat het veel tijd in beslag neemt. Eiwitpoeders horen niet te vaak per dag gebruikt te worden; 1 of 2 keer per dag is meer dan voldoende. Als de eiwitbehoefte hiermee niet bereikt wordt dan moeten er andere en meer eiwitbronnen gegeten worden. Een scoop eiwitpoeder is ongeveer 25 tot 30 gram eiwit.

Zijn eiwitpoeders nodig?

Als je lid bent van een sportschool dan hoor en zie je geregeld mensen over het gebruik van een shake na het trainen. De shake is een combinatie van water of melk met een eiwitpoeder. Deze eiwitpoeder is verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Eiwitpoeder kan in veel webshops op het internet gekocht worden. Er zijn tientallen of zelfs honderden eiwitpoeder producten in de webshops te koop. Dit maakt de keuze groot maar ook moeilijker. De eiwitpoeders zijn te koop voor verschillende prijzen. Over het algemeen is het verschil tussen de eiwitpoeders niet groot en kan er het best gekozen worden voor de goedkoopste optie.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Supplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe voorkom je sportblessures en wat te doen wanneer je er een oploopt?

Sporten is gezond! Het houdt je fit en gaat onder meer stress tegen. Loop eens per twee of…