Home Artikelen Eiwitten om spieren aan te komen

Eiwitten om spieren aan te komen

3 minuten leestijd
0
0

Aankomen in spiermassa is alleen te verwachten als je goed eet. Een eetpatroon dat voorziet in alles wat je lichaam nodig heeft om spiermassa aan te komen is vereist. Als je alle oefeningen perfect uitvoert maar er niet goed bij eet kan ervoor zorgen dat je geen gram spiermassa aankomt. Het lichaam heeft eten nodig om spiermassa van te maken. De spiervezels die beschadigd worden tijdens de training kunnen alleen sterker en meer worden als het lichaam voldoende voeding toegediend krijgt. Het gaat erom dat je meer calorieƫn binnenkrijgt dan verbruikt wordt. Zonder dit overschot is het niet mogelijk om aan te komen in spiermassa.

Eiwitbehoefte

Om spiermassa aan te komen zijn meer eiwitten nodig. Eiwitten zijn de bouwstenen die het lichaam nodig heeft om spieren van te maken. Voor een sporter wordt het aangeraden om 1,5 tot 2 keer het lichaamsgewicht in kiloā€™s te eten aan eiwitten. Voor iemand van 100 kilo komt dit neer op 150 tot 200 gram eiwitten per dag. Dit is nodig om de spieren te laten groeien. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer eiwitten nodig zijn.

Verschillende eiwitbronnen

De eiwitten die gegeten worden moeten uit verschillende voedingsmiddelen gehaald worden. Eiwitrijke bronnen zijn eieren, mager vlees, vis, kaas, noten en bonen. Deze producten bevatten allen relatief veel eiwitten. Per voedingsmiddel verschilt het soort eiwit dat er in zit. Eiwitten bevatten aminozuren. Elk voedingsmiddel heeft een andere combinatie van aminozuren. Om ervoor te zorgen dat je alle benodigde aminozuren binnenkrijgt is het belangrijk dat je de eiwitten uit verschillende voedingsmiddel haalt.

Eiwitsupplementen

Bij een goed eetpatroon met voldoende eiwitten is het geen vereiste om een eiwitsupplement te nemen. De voordelen van een eiwitsupplement zijn dat het makkelijk te bereiden is en een zuivere vorm van eiwit levert dat snel opgenomen kan worden door het lichaam. Eiwitsupplementen worden met name gebruikt op het moment dat het lichaam snel eiwitten nodig heeft. Het gaat dan vooral om whey eiwit. Dit is eiwit dat afkomstig is van melk eiwit maar gezuiverd is waardoor het sneller wordt opgenomen en puurder is.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn net als eiwitten belangrijk. De koolhydraten zorgen voor de energie die nodig is voor de zware trainingen. Als er niet voldoende koolhydraten gegeten worden dan kan er vermoeidheid optreden en verminderde prestaties. Het lichaam moet dan al snel de glycogeenvoorraden in de spieren en lever aanspreken voor energie. De spieren hebben glycogeen nodig om vol te worden. Koolhydraten worden in het lichaam afgebroken tot glucose. Als de glucose wordt opgeslagen in de spiercellen dan wordt het glycogeen genoemd.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…