Home Artikelen Fast Twitch & Slow Twitch spiervezels

Fast Twitch & Slow Twitch spiervezels

1 minuten leestijd
Reacties uitgeschakeld voor Fast Twitch & Slow Twitch spiervezels
1

Elk lichaam heeft een andere verhouding van fast twitch en slow twitch spiervezels. Iedereen heeft daardoor een unieke samenstelling van spiervezels. Het aantal spiervezels dat iemand heeft is bepaald door de genen. De drie typen spiervezels zijn Type I, Type IIa en Type IIb vezels.

Type I: Slow Twitch

De slow twitch spiervezels spannen langzaam aan maar kunnen de contracties voor een langere tijd volhouden. Deze eigenschap zorgt ervoor dat deze spiervezels geschikt zijn voor duursporten. De Type 1 spiervezels zijn rood van kleur. Duursporters hebben vaak veel slow twitch spiervezels.

Type IIa: Fast Twitch

De fast twitch spiervezels kunnen binnen een korte tijd veel kracht leveren. Deze eigenschap zorgt ervoor dat deze spiervezels geschikt zijn voor krachttraining. De type IIa vezels leveren veel spierkracht en spannen sneller aan dan de slow twitch vezels. Deze spiervezels zijn roze van kleur.

Type IIx: Fast Twitch

De IIx spiervezels kunnen de meeste kracht leveren maar zijn het snelst vermoeid. Dit zijn de snelste spiervezels. Ze worden gebruikt bij activiteiten die alles vragen en kunnen maar heel kort gebruikt worden. Het zijn de spiervezels die als het laatst worden geactiveerd. De type IIx spiervezels zijn wit van kleur.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen
Reacties zijn gesloten.

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…