Home Artikelen German Volume Training

German Volume Training

58 seconden leestijd
0
0

German Volume Training

German Volume Training wordt onder powerlifters ook wel de Ten Sets Method genoemd. Het trainingsprogramma komt van oorsprong uit Duitsland en werd populair gemaakt door Rolf Feser. Dit was de Nationale Gewichtheffen coach. German Volume Training werd gebruikt om de gewichtheffers in de off-season periode spiermassa aan te laten komen.

Training

Het doel van German Volume Training is om 10 sets van een oefening te doen met 10 herhalingen. Er wordt steeds hetzelfde gewicht gebruikt bij de oefening. Dit kan niet gedaan worden met een zwaar gewicht dat dicht bij de 1 RM ligt. Over het algemeen wordt 50% tot %60 van de 1 RM gebruikt bij German Volume Training. Er wordt een dagboek bijgehouden waarom het exacte aantal sets, herhalingen en rust wordt bijgehouden.

Voorbeeld split German Volume Training
Dag 1: Borst en Rug
Dag 2: Benen en Buik
Dag 3: Rust
Dag 4: Schouders en Armen
Dag 5: Rust
German Volume Training
Beoordeel

Whey eiwitten

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging. Het lichaam heeft eiwitten nodig om te herstellen. Om sneller te herstellen en de spieren de voeding te geven die het nodig heeft zijn whey eiwitten de beste keuze. Er zijn op dit moment hoge tijdelijke kortingen bij Bodylab. Je kunt deze aanbiedingen via de onderstaande link bekijken:

Bodylab aanbiedingen
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 Redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…