Home Artikelen Haalbare doelen voor de bench press, deadlift en squat

Haalbare doelen voor de bench press, deadlift en squat

1 minuten leestijd
0
0

1.5 x lichaamsgewicht bench press

De bench press is een effectieve oefening voor het bovenlichaam. Het is niet moeilijk om 1x het lichaamsgewicht te drukken. Dit is zelfs voor een recreatieve sporter te behalen. 1.5 x het lichaamsgewicht bench press is een toonbeeld van veel kracht in het bovenlichaam. Dit vraagt om veel kracht in de borst, schouders en triceps.

2x lichaamsgewicht deadlift

De deadlift is klassieke oefening waarbij alle spieren in het lichaam gestimuleerd worden. Het is een echte massabouwer en één van de beste compound oefeningen. Het is belangrijk dat de techniek van deadlift goed is om blessures te voorkomen. Vooral de onderrug heeft het zwaar te verduren als de techniek niet goed is. Een goed doel om na te streven is een deadlift van 2x het lichaamsgewicht.

1.5x lichaamsgewicht barbell squat voor 10 herhalingen

De squat is een klassieke compound oefening dat wordt gezien als de koning van alle oefeningen. Het is een massabouwer van de eerste klas. Alle spieren in het lichaam worden gebruikt bij de squat waarbij de nadruk wordt gelegd op de beenspieren zoals de quadriceps en hamstrings. Net zoals bij de deadlift is het belangrijk dat de techniek goed is. Een 10 herhalingen squat met 1.5x het lichaamsgewicht is een toonbeeld van veel lichaamskracht.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…