Home Hamstrings

Hamstrings

Anatomie Hamstrings

De hamstrings zijn de te vinden aan de achterkant van het bovenbeen en bestaan uit drie spieren. De eerste spier is de musculus semitendineus. Deze spier loopt van het bekken tot het onderbeen en ligt in het midden van het bovenbeen. Hetzelfde geldt voor de tweede spier; de musculus semimembranaceus. Deze ligt bovenop de musculus semitendineus. De derde spier van de hamstrings is de musculus biceps femoris. Deze spier bestaat uit twee koppen, een lange kop en een korte kop. De spier ligt aan de achterkant van het bovenbeen. Met uitzondering van de korte kop van de musculus biceps femoris ontspringen bij het bekken en lopen tot over het kniegewricht waar ze eindigen op het onderbeen. Deze pezen van de hamstrings zijn te voelen in de knieholte.

1-58De hamstrings zijn nodig om te kunnen lopen, rennen en wandelen maar ook voor veel andere lichaamsbewegingen. Het knie- en het heupgewricht maken gebruik van de hamstrings. De hamstrings helpen de heup om te strekken en het onderbeen te buigen van het bovenbeen. De hamstrings spelen ook een rol in het draaien van de benen en de stabiliteit van de knie tijdens het bewegen en stilstaan.

Oefeningen voor de hamstrings

De hamstrings worden bij veel oefeningen indirect getraind. De compound oefeningen die de basis horen te zijn van elk trainingsprogramma trainen de hamstrings indirect. Het is echter ook mogelijk om de hamstrings geïsoleerd te trainen zodat er meer nadruk ligt op de hamstrings. Een correcte vorm is nodig om blessures aan de hamstring spieren te voorkomen. De oefeningen worden langzaam en gecontroleerd uitgevoerd. De volgende oefeningen isoleren de hamstrings:

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie