Home Artikelen Hoe kan ik sneller calorie├źn verbranden?

Hoe kan ik sneller calorie├źn verbranden?

3 minuten leestijd
0
0

Elke vorm van lichaamsbeweging is goed voor het lichaam en beter dan niets doen. Als je wilt afvallen dan wil je het zo snel mogelijk voor elkaar krijgen. Er zijn technieken die het sneller kunnen laten verlopen.

Krachttraining

De snelste manier om af te vallen is door het verhogen van het metabolisme. Het metabolisme wordt verhoogd door meer spiermassa. Als je een halve kilo spiermassa erbij hebt dan verbruikt je lichaam tot 50 calorie├źn meer per dag. De spieren verbruiken calorie├źn tijdens het werk maar zelfs als je slaapt. Als je bijvoorbeeld 2 kilo in spiermassa erbij krijgt door te sporten dan verbruikt je lichaam 200 calorie├źn extra per dag wat neerkomt op 1400 calorie├źn per week. Om een halve kilo vet te verliezen moet je 3500 calorie├źn extra verbranden. Als je 2 kilo spiermassa erbij hebt dan duurt het maar 2,5 week om een halve kilo vet te verbranden. Daar hoef je nog niet eens minder voor te eten of vaker te sporten. De spiermassa doet het werk.

Cardio

Cardio oefeningen zijn goed voor de gezondheid van het hart en uiterst effectief in het verbranden van calorie├źn. De meeste mensen kiezen ervoor om cardio te doen op een stabiel tempo. De intensiteit van de training blijft gedurende 30 tot 60 minuten hetzelfde. De valkuil waar veel mensen in trappen is het niet aanpassen van de intensiteit of het tempo. Na verloop van tijd wordt het steeds makkelijker om de oefening uit te voeren met als gevolg dat er minder calorie├źn verbrand wordt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te vari├źren. Dit kan zijn door een andere cardio oefening te doen maar het kan ook een interval training zijn. Door de variatie kan het lichaam niet wennen aan de cardio waardoor je continu veel calorie├źn blijft verbranden.

Interval training

Interval training is het afwisselen van korte periodes met een hoge intensiteit met periodes rust op een lage intensiteit. Deze periodes worden een aantal keer herhaald om het maximale uit de training te halen. Door de intervallen worden binnen dezelfde tijd veel meer calorie├źn verbrand. Het heeft een goede invloed op het cardiovasculaire systeem van het lichaam. Een voorbeeld van een interval training:
5 minuten warm-up
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
5 minuten cool-down

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…