Home Artikelen Hoe kan ik sneller calorieƫn verbranden?

Hoe kan ik sneller calorieƫn verbranden?

3 minuten leestijd
0
0

Elke vorm van lichaamsbeweging is goed voor het lichaam en beter dan niets doen. Als je wilt afvallen dan wil je het zo snel mogelijk voor elkaar krijgen. Er zijn technieken die het sneller kunnen laten verlopen.

Krachttraining

De snelste manier om af te vallen is door het verhogen van het metabolisme. Het metabolisme wordt verhoogd door meer spiermassa. Als je een halve kilo spiermassa erbij hebt dan verbruikt je lichaam tot 50 calorieƫn meer per dag. De spieren verbruiken calorieƫn tijdens het werk maar zelfs als je slaapt. Als je bijvoorbeeld 2 kilo in spiermassa erbij krijgt door te sporten dan verbruikt je lichaam 200 calorieƫn extra per dag wat neerkomt op 1400 calorieƫn per week. Om een halve kilo vet te verliezen moet je 3500 calorieƫn extra verbranden. Als je 2 kilo spiermassa erbij hebt dan duurt het maar 2,5 week om een halve kilo vet te verbranden. Daar hoef je nog niet eens minder voor te eten of vaker te sporten. De spiermassa doet het werk.

Cardio

Cardio oefeningen zijn goed voor de gezondheid van het hart en uiterst effectief in het verbranden van calorieƫn. De meeste mensen kiezen ervoor om cardio te doen op een stabiel tempo. De intensiteit van de training blijft gedurende 30 tot 60 minuten hetzelfde. De valkuil waar veel mensen in trappen is het niet aanpassen van de intensiteit of het tempo. Na verloop van tijd wordt het steeds makkelijker om de oefening uit te voeren met als gevolg dat er minder calorieƫn verbrand wordt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te variƫren. Dit kan zijn door een andere cardio oefening te doen maar het kan ook een interval training zijn. Door de variatie kan het lichaam niet wennen aan de cardio waardoor je continu veel calorieƫn blijft verbranden.

Interval training

Interval training is het afwisselen van korte periodes met een hoge intensiteit met periodes rust op een lage intensiteit. Deze periodes worden een aantal keer herhaald om het maximale uit de training te halen. Door de intervallen worden binnen dezelfde tijd veel meer calorieƫn verbrand. Het heeft een goede invloed op het cardiovasculaire systeem van het lichaam. Een voorbeeld van een interval training:
5 minuten warm-up
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
2 minuten wandelen op 5.5 km/u
1 minuut hardlopen op 9 km/u
5 minuten cool-down

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…