Home Artikelen Hoe krijg ik de sixpack zichtbaar?

Hoe krijg ik de sixpack zichtbaar?

2 minuten leestijd
0
1

Een zichtbare sixpack is voor mannen, en ook steeds meer vrouwen, één van de meeste gewilde eigenschappen van het lichaam. Voor veel mensen is een sixpack een moeilijke taak om te voor elkaar te krijgen en vast te houden. Het kost veel tijd, discipline, training en opofferingen. Veel van het lekkere maar ongezonde eten moet opgeofferd worden om de sixpack zichtbaar te krijgen. Een sixpack is het resultaat van een lange periode van opofferingen voor de meeste mensen. Dat heeft niet iedereen ervoor over. Iedereen kan voor elkaar krijgen als er maar voldoende inzet en discipline is.

Een sixpack krijgen is geen wetenschap. Het wordt vaak moeilijker gemaakt dan het eigenlijk is. Ieder jaar verschijnt er een nieuw programma, dieet of afslankpil dat het geheim van de sixpack is. Er is jammer genoeg geen geheim dat voor een sixpack zorgt. Alleen hard werk, veel training en gezonde voeding kan daarvoor zorgen. Het is ook voor iedereen mogelijk een sixpack te krijgen. De één kan het echter makkelijker voor elkaar krijgen dan de ander.

Het niet kunnen zien van een sixpack is gebaseerd op twee dingen:

  • Teveel lichaamsvet— de buikspieren zijn niet zichtbaar

Zelfs met een goede getrainde buik is het mogelijk dat de buikspieren niet zichtbaar zijn. Dit komt door het laagje vet dat erover zit wat de buikspieren verstopt voor de buitenwereld.

  • Onderontwikkelde buikspieren – de buikspieren zijn niet groot genoeg

Als de buikspieren niet groot genoeg zijn dan is het mogelijk dat ze nog steeds niet zichtbaar zijn bij een laag vetpercentage.

Voor de meeste mensen gelden beide redenen; teveel lichaamsvet en onderontwikkelde buikspieren. Dit is het lastigste scenario. De personen die van nature ontwikkelde buikspieren hebben komen goed weg. Deze hoeven alleen het lichaamsvet weg te werken. Dat is veel makkelijker dan de buikspieren te ontwikkelen én het vetpercentage te verlagen. Een zichtbare sixpack bestaat uit een goede combinatie van weinig lichaamsvet en ontwikkelde buikspieren. Voor mannen betekent dit minder dan 10% lichaamsvet en voor vrouwen minder dan 18%. Een laag vetpercentage is helaas niet voldoende. Er zijn personen die een laag vetpercentage hebben maar de buikspieren nog steeds niet kunnen zien. Voor deze personen is het tijd om de buikspieren te trainen. Een trainingsprogramma met opbouw van het gewicht en de moeilijkheid van de oefeningen is nodig om de buikspieren te laten groeien. Een gezond dieet met voldoende eiwitten is ook onmisbaar.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…