Home Artikelen Hoeveel calorie├źn verbruikt een kilo spiermassa?

Hoeveel calorie├źn verbruikt een kilo spiermassa?

2 minuten leestijd
0
2

Het is waar dat spiermassa calorie├źn verbruikt in rust maar het is minder dan veel mensen denken. Sommigen zeggen zelfs dat een kilo extra spiermassa tot 100 calorie├źn extra per dag verbruikt. Dit is veel meer dan in werkelijkheid het geval is. Het aantal calorie├źn dat een halve kilo extra spiermassa verbruikt is ongeveer 6 tot 10 calorie├źn per dag (Wang, Ying en Bosy-westphal; et al). Dit betekent dat 5 kilo extra spiermassa maar 100 extra calorie├źn per dag verbruikt. Dat is een groot verschil met wat veel mensen denken.

Calorieverbruik van spiermassa

Een kilo extra spiermassa maakt niet zoveel verschil in de caloriebehoefte per dag maar de trainingen die nodig zijn voor de spiergroei wel. De spieren verbruiken meer calorie├źn als ze ook daadwerkelijk gebruikt worden. Tijdens het afvallen is spiergroei niet mogelijk maar krachttraining zorgt er wel voor dat het spierverlies geminimaliseerd wordt. De krachttraining zorgt ervoor dat de spieren gestimuleerd worden en en de spiermassa niet afneemt. Hierbij is goede voeding met voldoende eiwitten belangrijk.

Hoeveel calorie├źn verbruikt het lichaam?

Het lichaam verbruikt energie tijdens lichamelijke activiteiten maar in rust. Het aantal calorie├źn dat het lichaam in rust gebruikt wordt de ruststofwisseling genoemd. De organen in het lichaam verbruiken de meeste calorie├źn tijdens rust. De organen die het meest verbruiken zijn de hersenen, hart en de nieren. Zelfs tijdens rust verbruiken deze veel energie. De ruststofwisseling bepaalt voor het grootste gedeelte hoeveel je per dag kunt eten. Het is verantwoordelijk voor het grootste deel van de dagelijkse caloriebehoefte. De energie die nodig is voor de lichamelijke activiteiten is veel minder dan de ruststofwisseling. De ruststofwisseling is niet makkelijk aan te passen aangezien het gebaseerd is op je leeftijd, geslacht en vetvrije massa.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…