Home Artikelen Juggernaut Method

Juggernaut Method

1 minuten leestijd
0
0

De Juggernaut Method is ontwikkeld door Chad Wesley Smith, een voormalig kogelstoten recordhouder. Bij deze sport is veel kracht nodig bij het gooien. Veel van de methodes die gebruikt worden in dit trainingsprogramma zijn ervoor bedoeld om samen te gebruiken met het trainen voor een sport. Doordat er ook wedstrijden zijn worden de zwaar belastende oefeningen niet gedaan in het programma. Het is niet speciaal gericht op powerlifters maar voor verschillende soorten atleten. Voor powerlifters is dit echter niet het geval waardoor bepaalde onderdelen niet gedaan hoeven te worden.

Trainingen

De Juggernaut Method bestaat uit een cycle van 16 weken. Deze 16 weken worden opgedeeld in 4 fasen. Er is een 10 fase waarbij meer dan 10 herhalingen gedaan worden, een 8 fase, 5 fase en een 3 fase. Elke fase duurt 4 weken en bestaat uit verschillende microcycles.

  • Accumulation – hoog volume en lage intensiteit
  • Intensification – gemiddeld volume en hoge intensiteit
  • Realization – laag volume en hoge intensiteit
  • Deload – herstel

De microcycles vertegenwoordigen ieder een week. De accumulatie week is ervoor bedoeld om veel stress op het lichaam te plaatsen. In de intensificatie week kan het lichaam iets herstellen maar wordt het lichaam voorbereid voor de zware training in de realisatie week. De deload week is er voor bedoeld om het lichaam te laten herstellen van de zware trainingen en zich voor te bereiden op een nieuwe cycle. Er wordt bij de Juggernaut Method gewerkt met percentages van de 1 RM.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…