Home Onderarm

Onderarm

Bodyenfitshop

Onderarm anatomie

De onderarm is het gedeelte van de arm dat zich tussen de pols en elleboog bevindt. De onderarm bestaat uit 2 dunne pijpbeenderen, de ulna (ellepijp) en het radius (spaakbeen). Er zijn veel verschillende spieren te onderscheiden in de onderarm. Er zijn 8 ventrale onderarmspieren, 8 dorsale onderarmspieren en 3 radiale onderarmspieren. Eén van de bekende spieren in de onderarm is de bracchiradialis. Deze spier valt onder de radiale onderarmspieren en draagt bij aan het buigen van de onderarm. Het is een synergist van de biceps bracchii en de bracchialis.

1 (5)1 (3)

Onderarm training

De onderarm wordt door veel mensen niet apart getraind. Dit is voor veel mensen ook niet nodig. Als de rug en biceps training intensief en zwaar is dan wordt er al voldoende van de onderarmen gevraagd. Dit is meestal goed te merken aan de pomp in de onderarmen na een zware rug training. De onderarm spieren worden apart getraind met het bewegen van de hand. Dit kan door de hand op en neer te bewegen. De spieren aan de onderkant van de onderarm worden getraind met de palm naar boven (omhoog bewegen). De bovenkant van de onderarm wordt getraind met de palm naar beneden (omhoog bewegen).

Onderarm oefeningen

Bij oefeningen zoals hammer curls en barbell curls worden de onderarmen meegetraind als secundaire spiergroep. Tijdens de biceps training kan de nadruk gelegd worden op de onderarmen. Dit kan gedaan worden door een bovenhandse grip te gebruiken. Met een bovenhandse grip worden de onderarm spieren meer gebruikt. De meest gebruikte oefeningen voor de onderarm:

  • Wrist curl
  • Reverse wrist curl
  • Hammer curl
  • Reverse curl
  • De Afslank Receptenbijbel

    Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

    Bekijk de Afslank Receptenbijbel