Home Artikelen Piramide training

Piramide training

2 minuten leestijd
0
0

Piramide training heeft een verdeling van gewicht en herhalingen in de vorm van een piramide. Het gewicht wordt verhoogd terwijl het aantal herhalingen wordt verlaagd. Het is een veilige manier van trainen waarbij de gewichten langzaam en geleidelijk worden verhoogd. Piramide training of piramide sets bestaan al langere tijd. Het is een effectieve methode om de spieren te trainen. De opbouw van de sets en herhaling is makkelijk te onthouden en uit te voeren waardoor het door beginners veel wordt toegepast. De piramide set wordt doorgaans vaak gebruikt voor de eerste oefening van een training.

Bench press piramide training

Piramide training is een veel gebruikte methode voor de bench press. Er wordt opgewarmd met een lege barbell waarna de volgende sets het gewicht steeds verhoogd wordt terwijl het aantal herhalingen omlaag gaat. Dit leidt tot een set waarbij alles wordt gegeven, de werk set.

Bench press voorbeeld:
Set 1: 60 x 12 herhalingen
Set 2: 70 x 10 herhalingen
Set 3: 80 x 8 herhalingen
Set 4: 90 x 6 herhalingen
Set 5: 95 x 4 herhalingen
Set 6: 100 x 2 herhalingen

Beginners

Voor beginners is piramide training een uitstekende manier om bekend te raken met de oefeningen. De opbouw van gewichten geeft de beginner meer mogelijkheden om het lichaam voor te bereiden op de zware gewichten. Door de gewichten geleidelijk te verhogen kan er eerst met een licht gewicht gelet worden op de uitvoering. De uitvoering moet goed zijn voordat het gewicht verder verhoogd wordt. Op deze manier kunnen beginners erachter komen bij welk gewicht de uitvoering verslechterd.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…