Home Quadriceps

Quadriceps

Anatomie Quadriceps

De quadriceps is gelegen aan de voor- en zijkant van het bovenbeen en bestaat uit vier spieren. De vier spieren zijn de musculus rectus femoris, vastus Intermedius, vastus lateralis en vastus medialis. De laatste drie hebben een oorsprong aan het dijbeen en lopen tot het onderbeen. De rectus femoris loopt ook tot het onderbeen maar heeft de oorsprong aan het darmbeen. Alle vier spieren zijn gehect aan dezelfde pees die de spieren verbindt met het scheenbeen. De voornaamste rol van de quadriceps is het samentrekken van het kniegewricht en het voorwaarts heffen van het been. Deze bewegingen zijn nodig tijdens het lopen, wandelen, springen maar ook zitten.

1 (12)

Quadriceps oefeningen

Er zijn veel oefeningen die de quadriceps trainen. Bij veel oefeningen voor de benen worden de quadriceps indirect getraind. De stand van de voeten kan bij veel quadriceps oefeningen aangepast worden zodat er verschillende spiervezels geactiveerd worden. De basis oefeningen werken echter over het algemeen het beste. De techniek die nodig is voor het anders uitvoeren van de oefeningen heeft niet iedereen onder de knie waardoor het met name geschikt is voor vergevorderde bodybuilders en powerlifters. Bij de volgende oefeningen wordt de quadriceps als voornaamste spiergroep getraind:

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie