Home Artikelen Starting Strength – Mark Rippetoe

Starting Strength – Mark Rippetoe

1 minuten leestijd
0
0

Starting Strength is een trainingsprogramma voor beginners dat ontwikkeld is door Mark Rippetoe. Het programma heeft een goede structuur om sterker te worden. Het lijkt wat op stronglifts 5×5 maar er zijn verschillen tussen beide programma’s. Bij het Starting Strength trainingsprogramma zijn er 3 full-body trainingen per week. De trainingen duren ongeveer 45 minuten per sessie. Het trainingsprogramma is gericht op een lineaire progressie om sterker te worden. In het boek staat een duidelijke en uitgebreide uitleg van alle oefeningen die gedaan worden tijdens het programma; van de warm-up tot ondersteunende oefeningen.

Voor wie is het bedoeld?

Starting Strength is bedoeld voor beginners die meer kracht willen opbouwen. Het kan echter door iedereen gebruikt worden. Met het programma kan de basis geleerd worden en op techniek worden geoefend. Het legt de nadruk op de basis compound oefeningen die voor een maximale stress op het lichaam zorgen.

Trainingen

Elke training begint met een warm-up van 5 tot 10 minuten fietsen of roeien. Daarna volgen enkele sets met lichte gewichten voordat het echte werk begint. De oefeningen worden voornamelijk uitgevoerd in een squat rek. Elke training begint met de squat, gevolgd door een press oefening en eindigt met een pull oefening. De trainingen zijn verdeeld in training A en training B. De ene week worden daardoor A B A trainingen gedaan en de week erop B A B trainingen.

Training A Training B
3×5 Squat
3×5 Bench Press
1×5 Deadlift
3×5 Squat
3×5 Military Press
5×3 Power Clean

Keto: de revolutie

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En het ketodieet is volgens velen dé manier om dit te doen. Het programma 'De Keto Revolutie' helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Keto Revolutie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De pomp: wat is het en wat zijn de voordelen?

Aan het eind van een training of meteen na een training zien de spieren er voller uit. Dit…