Home Artikelen Starting Strength – Mark Rippetoe

Starting Strength – Mark Rippetoe

1 minuten leestijd
0
0

Starting Strength is een trainingsprogramma voor beginners dat ontwikkeld is door Mark Rippetoe. Het programma heeft een goede structuur om sterker te worden. Het lijkt wat op stronglifts 5×5 maar er zijn verschillen tussen beide programma’s. Bij het Starting Strength trainingsprogramma zijn er 3 full-body trainingen per week. De trainingen duren ongeveer 45 minuten per sessie. Het trainingsprogramma is gericht op een lineaire progressie om sterker te worden. In het boek staat een duidelijke en uitgebreide uitleg van alle oefeningen die gedaan worden tijdens het programma; van de warm-up tot ondersteunende oefeningen.

Voor wie is het bedoeld?

Starting Strength is bedoeld voor beginners die meer kracht willen opbouwen. Het kan echter door iedereen gebruikt worden. Met het programma kan de basis geleerd worden en op techniek worden geoefend. Het legt de nadruk op de basis compound oefeningen die voor een maximale stress op het lichaam zorgen.

Trainingen

Elke training begint met een warm-up van 5 tot 10 minuten fietsen of roeien. Daarna volgen enkele sets met lichte gewichten voordat het echte werk begint. De oefeningen worden voornamelijk uitgevoerd in een squat rek. Elke training begint met de squat, gevolgd door een press oefening en eindigt met een pull oefening. De trainingen zijn verdeeld in training A en training B. De ene week worden daardoor A B A trainingen gedaan en de week erop B A B trainingen.

Training A Training B
3×5 Squat
3×5 Bench Press
1×5 Deadlift
3×5 Squat
3×5 Military Press
5×3 Power Clean

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…