Home Artikelen Stronglifts 5×5

Stronglifts 5×5

2 minuten leestijd
0
0

Stronglifts 5×5 is een trainingsprogramma voor beginners dat al langer bekend is maar toen nog niet onder de naam Stronglifts. Het heeft een goede structuur dat veel lijkt op het Starting Strength trainingsprogramma van Mark Rippetoe. Beide trainingsprogramma’s worden uitgevoerd met 3 full-body trainingen per week en richten zich voornamelijk op de squat en andere basis compound oefeningen. De trainingen duren ongeveer 45 minuten per sessie. Het trainingsprogramma is gericht op een lineaire progressie om sterker te worden. Op de website staat een uitgebreide uitleg van de oefeningen die gedaan worden tijdens het programma.

Voor wie is het bedoeld?

Stronglifts 5×5 is bedoeld voor beginners die de techniek willen leren en sterker willen worden. Zelfs voor gevorderden is het echter een goed en uitdagend trainingsprogramma. Het programma legt de nadruk op de basis compound oefeningen die voor een maximale stress op het lichaam zorgen.

Trainingen

Elke training begint met een warm-up van 5 tot 10. De oefeningen worden voornamelijk uitgevoerd in een squat rek. Elke training begint met de squat, gevolgd door een press oefening en eindigt met een pull oefening. De trainingen zijn verdeeld in training A en training B. De ene week worden daardoor A B A trainingen gedaan en de week erop B A B trainingen. Het wordt aangeraden om maandags, woensdag en vrijdags te trainen. Andere dagen kunnen ook zolang er maar een dag rust tussen de trainingen is.

Training A Training B
5×5 Squat
5×5 Bench Press
5×5 Barbell rows
5×5 Squat
5×5 Military press
1×5 Deadlift

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…