Home Artikelen Voeding voor het sporten: afvallen en betere prestaties

Voeding voor het sporten: afvallen en betere prestaties

4 minuten leestijd
0
0

Om het volledige voordeel van sporten te benutten is goede voeding belangrijk. Wat je moet eten voor het sporten hangt vooral af van je doelen. Als je wilt afvallen met behulp van sporten dan moet je anders eten dan wanneer je in spiermassa aan wilt komen.

Voeding voor het sporten tijdens afvallen

Als je wilt afvallen dan moet je minder eten dan wat je verbruikt. Het eten dat je eet moet hiernaast onder de noemer gezonde voeding vallen zodat je het kan gebruiken als energie voor het sporten en het lichaam alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Gezonde voeding is vooral tijdens het afvallen belangrijk. Door te sporten verbruik je meer calorieën waardoor er een tekort wordt gecreëerd. Om voldoende energie te hebben tijdens het sporten is het nodig om voldoende te eten. Honger is niet erg als het maar niet teveel is zodat er geen energie voor het sporten is. Als je ’s ochtends voor het ontbijt wilt sporten dan is het niet nodig om te eten. Na de periode van vasten tijdens de nachtrust is het makkelijker om vet te verbranden. Als je dan echter geen energie hebt om te sporten zonder wat te eten kies dan een kleine maaltijd met koolhydraten en eiwitten. Houdt de porties voor en na de training echter klein als je wilt afvallen.

Voeding voor betere prestaties

Personen die betere prestaties willen behalen hebben voordeel bij meer eten dan normaal. Dit is vooral van toepassing als het om duursporten met een hoge intensiteit gaat. In dit geval moet er altijd een grote maaltijd gegeten worden met complexe koolhydraten. De maaltijd zorgt dan voor voldoende energie tijdens het sporten. Het is mogelijk om voor een training een maaltijd te nemen met snelle koolhydraten en eiwitten om meer voordeel uit de training te halen. Voor betere prestaties bij krachtsporten zoals gewichtheffen en bodybuilding wordt ook meer gegeten voor de training. Voor de training wordt een grote maaltijd met koolhydraten en eiwitten gegeten. Dit zorgt voor voldoende energie tijdens de training. Gedurende de dag wordt er ook meer gegeten dan normaal zodat er een calorieoverschot is. Dit overschot wordt gebruikt om de spieren te laten groeien en sneller te laten herstellen.

Sportieve tip

Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan? Bestel een multifunctioneel apparaat voor thuis. Van een loopband tot een trilplaat; alles is tegenwoordig online te vinden.

Bekijk de apparaten

Voeding voor een wedstrijd

Voor sporten die willen pieken op een wedstrijd is voeding een belangrijk element. Het is belangrijk om de juiste voeding op de juiste tijd te eten. De voeding die gegeten wordt moet genoeg tijd hebben om verteerd te worden zodat het lichaam de voeding kan gebruiken voor energie. De grote maaltijd voor de wedstrijd wordt circa drie uur voor de wedstrijd gegeten. Dit is een grote maaltijd met koolhydraten en eiwitten. Voorbeelden hiervan zijn een kom havermout met melk en een banaan of vier boterhammen met kipfilet en een bakje magere kwark. Pasta of rijst met mager vlees en groeten is ook een goede maaltijd voor een wedstrijd. Dit is niet het laatste wat gegeten wordt. Circa twee uur voor de wedstrijd wordt nog een snack gegeten of een kleine maaltijd. Dit kan een smoothie zijn van fruit, een banaan of een energy reep. Vlak voor de wedstrijd kan er nog een kleine maaltijd gegeten worden met snelle suikers zoals een lolly of een energyreep. Een sportdrank kan ook vlak voor de wedstrijd. Het wordt afgeraden om nog veel te eten voor de wedstrijd of iets met veel vetten. Na de wedstrijd is voeding net zo belangrijk om de spieren te laten herstellen. Probeer binnen een uur na de wedstrijd de eerste maaltijd te nemen zodat het herstel kan beginnen.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…