Home Artikelen Waar op letten bij een sportschool kiezen?

Waar op letten bij een sportschool kiezen?

3 minuten leestijd
0
0

Het kan moeilijk zijn om een keuze te maken voor een sportschool. In iedere stad zijn meerdere sportscholen te vinden. De prijzen verschillen, de beschikbare toestellen, de locatie en nog veel meer. Door de sportscholen te bezoeken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Locatie

Voor veel mensen is de locatie van de sportschool het belangrijkste bij het kiezen van een sportschool. Een sportschool moet in de buurt zijn van waar je woont zodat je er snel naartoe kunt wanneer je wilt sporten. Dit maakt de stap om te gaan sporten kleiner. Een ideale sportschool bevindt zich binnen 5 tot 10 minuten van je huis.

Openingstijden

De openingstijden van de sportschool moeten goed bekeken worden. Hierdoor weet je zeker dat de sportschool geopend is op de tijden en dagen dat je wilt sporten. Als je bijvoorbeeld in de middag wilt sporten terwijl de sportschool alleen ’s ochtends en ’s avonds geopend is dan werkt het niet.

Kosten

De prijzen van sportscholen lopen ver uiteen. Dit heeft met name te maken met de service en mogelijkheden. Een goedkope sportschool hoeft niet slechter te zijn als er voldoende mogelijkheden zijn. De service is dan waarschijnlijk alleen wat minder dan bij een duurdere sportschool. Vergelijk de sportscholen aan de hand van de prijzen en wat je ervoor krijgt.

Groeplessen en toestellen

Niet elke sportschool biedt groepslessen aan maar de meeste sportscholen hebben een breed assortiment van groepslessen. Als je lid wilt worden van een sportschool voor een bepaalde groepsles dan moet je vooraf uitzoeken op de groepsles op de sportschool aangeboden wordt. Als je voor krachttraining gaat dan wil je weten welke toestellen beschikbaar zijn en welke gewichten.

Uitstraling

Elke sportschool heeft een andere uitstraling. Het is daarom belangrijk om de sportschool te bezoeken voor je een keuze maakt. Kijk wat voor soort type mensen er sport en of het personeel klantvriendelijk en behulpzaam is. Er zijn bijvoorbeeld sportscholen die alleen voor vrouwen zijn of voor bodybuilding. Zo heeft elke sportschool kenmerken dat het uniek maakt.

Checklist om op te letten

  • Is de locatie van de sportschool dichtbij?
  • Is het personeel behulpzaam?
  • Zijn de toestellen aanwezig die je wilt gebruiken?
  • Is de sportschool goed onderhouden?
  • Op welke tijden en dagen is de sportschool open?
  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe druk is de sportschool op de tijden dat je wilt sporten?
  • Zijn er kluisjes aanwezig?
  • Hoe is het gesteld met de parkeergelegenheid?
  • Is het lidmaatschap geldig bij andere vestigingen?

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…