Home Artikelen Waarom benen trainen?

Waarom benen trainen?

2 minuten leestijd
0
0

Voor veel mensen in de sportschool is de “beachboy” look het doel waar men naar streeft. Dit betekent grote borstpieren, schouders, biceps en buikspieren. Er wordt door deze personen alleen maar naar het bovenlichaam gekeken en de benen worden genegeerd. Dit is zonde om verschillende redenen. De benen horen in elk trainingsprogramma thuis aangezien het de grootste spiergroepen zijn. Door de benen niet te trainen is er geen balans in het lichaam. Het bovenlichaam lijkt er weliswaar groter door maar de keerzijde is dat de benen dan nog kleiner lijken.

Wat zeggen de onderzoeken?

Er zijn onderzoeken die hebben bewezen dat de testosteron productie verhoogd wordt door krachttraining (Int J Sports Med. 1991). Testosteron is een krachtig hormoon dat veel invloed heeft op de spiergroei. Het stimuleert onder andere de eiwitsynthese. Andere onderzoeken hebben laten zien dat de testosteron productie hoger is bij het trainen van de grote spiergroepen met losse gewichten (Journal of Strength & Conditioning Research 14). Dit zijn compound oefeningen waarbij verschillende spieren betrokken worden. Voor de benen zijn dit de squat (inclusief alle variaties), deadlift en lunges.

Het bovenlichaam wordt ook gebruikt

De oefeningen voor de benen trainen niet alleen het onderlichaam maar ook het bovenlichaam. Een oefening zoals de squat traint het gehele lichaam. Met name de buikspieren en de core van het lichaam worden veel gebruikt bij oefeningen voor de benen. Daarnaast worden de armen, rug en andere spiergroepen van het bovenlichaam gebruikt bij veel oefeningen voor de benen. De kracht van het gehele lichaam wordt meer als de benen getraind worden. De benen worden bijvoorbeeld gebruikt bij de bench press.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…