Home Artikelen Wat is cheaten?

Wat is cheaten?

1 minuten leestijd
0
0

Het wordt normaal gesproken aangeraden om iedere oefening met een correcte techniek uit te voeren. Cheaten betekent dat de techniek van de uitvoering minder wordt zodat er nog één of meer herhalingen gedaan kunnen worden. Er wordt dan meer gebruikt gemaakt van momentum zodat de oefening lichter wordt.
Doordat er geen correcte techniek wordt gebruikt krijgt het lichaam te maken met bewegingen die het niet gewend is. Dit verhoogt de kans op blessures.

Wanneer cheaten?

Het is niet verstandig om te vaak te cheaten. Incidenteel gebruik maken van cheaten. Over het algemeen wordt cheaten gebruikt voor de laatste herhalingen van een set waarbij het punt van failure is bereikt. Zonder te cheaten is het dan niet mogelijk om nog een herhaling te doen. Door te cheaten wordt er gebruik gemaakt van momentum zodat de beweging voorbij het dode punt kan gaan.

Wie kan het gebruiken?

Voor beginners is het niet nodig om te cheaten. Een normaal trainingsprogramma zonder gevorderde trainingsmethodes is voldoende voor een beginner. Het is voor een beginner juist belangrijk dat de oefening met een correcte techniek wordt uitgevoerd. De kans op blessures is daarnaast groter voor beginners. Het wordt door gevorderde sporters gebruikt om de trainingsintensiteit te verhogen en voorbij het punt van failure te gaan.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…