Home Artikelen Wat is kettlebell training?

Wat is kettlebell training?

2 minuten leestijd
0
0

Kettlebell training komt oorspronkelijk uit Rusland. Het werd al in de 18e eeuw gebruikt voor het wegen van gewassen en in de 20e eeuw door het Russische leger tijdens fysieke training. De laatste jaren is de populariteit van de kettlebell sterk toegenomen. Het wordt gebruikt door mensen overal ter wereld; van worstelaars tot MMA vechters. De kettlebell ziet er uit als een kanonskogel met een handvat eraan. De kettlebell is bij de meeste sportscholen aanwezig in verschillende maten en gewichten. Een traditionele kettlebell heeft een gewicht van 1 pood. In kilo’s komt dit neer op 16 kg.

Oefeningen

De oefeningen die gedaan kunnen worden met een dumbbell kunnen ook gedaan worden met een kettlebell. Dit zijn oefeningen zoals biceps curls, dumbbell presses en dumbbell rows. Compound oefeningen zoals de squat en lunges kunnen ook met kettlebells gedaan worden. Door het handvat en de vorm van de kettlebell zijn er meer oefeningen mogelijk. Enkele oefeningen die niet met een dumbbell gedaan worden zijn de Kettlebell swing en de Turkish get-up.

Training met kettlebells

Er kan getraind worden met lichte gewichten en veel herhalingen maar ook met zware gewichten en weinig herhalingen. De eerste is een goede cardio training terwijl de tweede goed is voor de opbouw van spiermassa en toename van kracht. Het dikke handvat van de kettlebell zorgt ervoor dat de grip verbetert. De positie van het gewicht in relatie tot het handvat zorgt voor een nieuwe uitdaging. Het gewicht hangt zo’n 10 cm onder het handvat waardoor het moeilijker te controleren is. De core wordt meer gebruikt om het lichaam in balans te houden. In vergelijking met dumbbells wordt er veel meer van het lichaam gevraagd.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…