Home Artikelen Wat is testosteron?

Wat is testosteron?

2 minuten leestijd
0
0

Testosteron is een mannelijk hormoon met een eigen persoonlijkheid. Het wordt geassocieerd met alles dat mannelijk is zoals kracht, agressie, spieren, dominantie maar ook met de drang naar seks bij mannen. Testosteron wordt gezien als het belangrijkste mannelijke hormoon die bekend staan als androgenen. Deze hormonen zorgen voor mannelijkheid. Voor de geboorte heeft testosteron al invloed op het geslacht van de baby. Tijdens de puberteit komt testosteron volledig tot werking. Dit is het moment waarbij mannen de baar in de keel krijgen en meer behaard worden. De mannelijke kenmerken worden tijdens en na de puberteit steeds duidelijker.

Het testosteron hormoon heeft ook invloed op de denkwijze van mannen en op het zelfvertrouwen. Het zelfbewustzijn en de motivatie van mannen verandert eveneens door het hormoon. Het hormoon is nodig voor meerdere functies binnen het lichaam. Het is benodigd voor de gezondheid van de botten, spiermassa en het immuunsysteem. Testosteron speelt ook een rol in de stemming van mannen, het energieniveau en ook allerlei andere functies zoals het geheugen.

Veranderingen van het lichaam

Testosteron heeft een grote invloed op het lichaam van mannen. Een hoog testosteron niveau in het lichaam leidt tot meer mannelijkheid, minder vetmassa, meer spiermassa en meer spierkracht. Een laag niveau van testosteron zorgt ervoor dat dit allemaal afneemt. Het lichaam zet makkelijker vet aan waardoor de buikomvang toeneemt en de spiermassa neemt af.

Symptomen van een laag testosteron niveau

Een laag testosteron niveau kan leiden tot de volgende symptomen:

  • Weinig energie
  • Minder kracht
  • Minder zin in seks
  • Slechtere prestaties in bed
  • Stemmingswisselingen
  • Minder motivatie
  • Slecht slapen
  • Toename van vet
  • Afname van spiermassa

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…