Home Artikelen Wat is verzadigd vet?

Wat is verzadigd vet?

2 minuten leestijd
0
0

Verzadigd vet wordt gezien als het slechte vet dat zoveel mogelijk vermeden moet worden. Het lichaam heeft de verzadigde vetten niet nodig en ze zijn niet essentieel voor het lichaam. Dit soort vet heeft een slechte uitwerking op het lichaam. Verzadigd vet is samen met transvetten de slechtste vetten die er zijn. Het is te vinden in dierlijke producten maar ook in plantaardige producten. Over het algemeen hebben de dierlijke producten in verhouding meer verzadigd vet dan de plantaardige producten. Verzadigd vet kan ook door het lichaam zelf geproduceerd worden. Het verzadigd vet wordt dan aangemaakt uit suikers of andere vetten. Als het lichaam dit doet dan wordt dit gedaan om de organen te beschermen of een voorraad energie aan te houden.

In welke producten zit verzadigd vet?

Verzadigd vet is meestal niet zichtbaar aanwezig in de producten waar het in is verwerkt. Dit zijn bijvoorbeeld producten zoals snack, gebak en koekjes. Aan deze producten is aan de buitenkant niet te zien dat deze veel verzadigde vetten bevatten. Verzadigd vet is wel zichtbaar in andere producten zoals margarine maar ook de bak- en braadvet in een wikkel.

Negatieve effecten op de gezondheid

De verzadigde vetten zijn niet goed voor het lichaam. Het slechte LDL cholesterolgehalte wordt door de verzadigde vetten verhoogd. Dit leidt tot een hoger risico op hart- en vaatziekten.

Verzadigd vet vermijden

Het is bijna onmogelijk om al het verzadigde vet te vermijden. Het is in veel producten verwerkt. Het is echter een goed idee om het verzadigd vet te minderen. Dit kan men doen door te kiezen voor andere producten die minder verzadigd vet bevatten. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor mager vlees in plaats van vet vlees. Magere producten hebben de voorkeur. Dit is bijvoorbeeld ook magere yoghurt, kwark en melk. Daarnaast is het nodig om de producten te vermijden met veel verzadigde vetten zoals chocolade, koekjes, gebak, snack maar ook fast food.
Om het verzadigd vet te verminderen dat het lichaam binnenkomt moet er gekozen worden voor andere producten.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…