Home Artikelen Wat zijn de beste buikspieroefeningen?

Wat zijn de beste buikspieroefeningen?

2 minuten leestijd
0
0

De buikspieren zijn één van de meest getrainde spiergroep door mannen. Het is een spiergroep die de voorkeur heeft onder velen; de een goed gedefinieerde sixpack als doel. Er zijn een ontelbaar aantal apparaten voor de buikspieren te koop maar deze heb je niet nodig. De buikspieroefeningen die nodig zijn voor een sixpack kunnen zonder problemen uitgevoerd worden zonder deze dure apparaten. Het is zelfs helemaal niet nodig om een toestel of apparaat te gebruiken. Effectieve buikspieroefeningen kunnen gedaan worden met alleen het lichaamsgewicht of met hulpmiddelen zoals een bar om aan te hangen of een oefenbal. Deze hulpmiddelen kun je gebruiken om de buikspieroefeningen zwaarder te maken als de basis oefeningen te licht worden. De beste buikspieroefeningen zijn de oefeningen die samen de buikspieren op verschillende manieren trainen.

Planks

De buikspieren hebben een belangrijke functie in het stabiliseren van de wervelkolom. Deze functie kan getraind worden door oefeningen te doen voor de buikspieren waarbij het lichaam gestabiliseerd moet worden. Een favoriete en populaire stabiliteitsoefeningen zijn de standaard planks en side planks. Als deze oefeningen te makkelijk worden zijn er tientallen varianten die de oefening moeilijker maken. Planks met gewicht op de rug of met een arm en been in de lucht maken de oefening zwaarder.

Hanging leg raises

Voor veel beginners is een correct uitgevoerde hanging leg raise nog te moeilijk. Het is echter mogelijk om de oefening aan te passen zodat het door beginners ook uit te voeren is. De hanging leg raise is bijvoorbeeld uit te voeren met gebogen knieën die tot de borst opgetild worden. De hanging leg raise is een oefening voor gevorderden maar ook een goede buikspieroefening die veel van de buikspieren vraagt.

(Decline) Crunches met gewicht

De crunch is een oefening die door veel mensen te simpel wordt bevonden. Het is nog altijd een basis oefening voor de buikspieren die door de jaren heeft laten zien effectief te zijn. De standaard crunch is voor veel mensen te makkelijk waardoor het nodig is om de crunches moeilijker te maken. Dit kan enerzijds door de crunches te doen op een decline bankje, door gewichten te gebruiken of beide. Decline crunches met gewicht is een goede oefening om de buikspieren hard aan te pakken.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…