Home Artikelen Wat zijn forced repetitions?

Wat zijn forced repetitions?

1 minuten leestijd
0
0

Forced repetitions, of forced reps, zijn herhalingen waarbij je hulp krijgt van een spotter. De hulp van de spotter wordt gebruikt om nog een aantal extra herhalingen te doen. Je doet een normale set tot failure waarna de spotter helpt om met dezelfde weerstand en snelheid nog een aantal herhalingen te doen. De spotter hoeft maar weinig te helpen. Als de spotter de helft van gewicht moet dragen dan is dat de laatste herhaling.

Wanneer te gebruiken?

Forced reps zijn er niet voor bedoeld om iedere keer te doen. Het kan incidenteel gebruikt worden. Als forced reps te vaak gebruikt worden dan is er de kans op overtraining. Eens per maand is meer dan voldoende. Het is niet geschikt om voor een langere periode te gebruiken. Het lichaam past zich goed aan op een langzame verhoging van het gewicht en intensiteit waardoor forced reps ook niet altijd nodig zijn. Over het algemeen worden forced reps gebruikt om stagnatie van de spiergroei te voorkomen of een plateau te doorbreken.

Krachtontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat er geen voordelen zijn voor de krachtontwikkeling als forced reps worden gebruikt (Drinkwater et al, 2007). Om deze reden worden forced reps over het algemeen niet gedaan in een powerlifting programma.

Drinkwater et al, 2007

Keto: de revolutie

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En het ketodieet is volgens velen dé manier om dit te doen. Het programma 'De Keto Revolutie' helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Keto Revolutie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe voorkom je sportblessures en wat te doen wanneer je er een oploopt?

Sporten is gezond! Het houdt je fit en gaat onder meer stress tegen. Loop eens per twee of…