Home Artikelen Wat zijn forced repetitions?

Wat zijn forced repetitions?

1 minuten leestijd
0
0

Forced repetitions, of forced reps, zijn herhalingen waarbij je hulp krijgt van een spotter. De hulp van de spotter wordt gebruikt om nog een aantal extra herhalingen te doen. Je doet een normale set tot failure waarna de spotter helpt om met dezelfde weerstand en snelheid nog een aantal herhalingen te doen. De spotter hoeft maar weinig te helpen. Als de spotter de helft van gewicht moet dragen dan is dat de laatste herhaling.

Wanneer te gebruiken?

Forced reps zijn er niet voor bedoeld om iedere keer te doen. Het kan incidenteel gebruikt worden. Als forced reps te vaak gebruikt worden dan is er de kans op overtraining. Eens per maand is meer dan voldoende. Het is niet geschikt om voor een langere periode te gebruiken. Het lichaam past zich goed aan op een langzame verhoging van het gewicht en intensiteit waardoor forced reps ook niet altijd nodig zijn. Over het algemeen worden forced reps gebruikt om stagnatie van de spiergroei te voorkomen of een plateau te doorbreken.

Krachtontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat er geen voordelen zijn voor de krachtontwikkeling als forced reps worden gebruikt (Drinkwater et al, 2007). Om deze reden worden forced reps over het algemeen niet gedaan in een powerlifting programma.

Drinkwater et al, 2007

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…