Home Artikelen Wat zijn giant sets?

Wat zijn giant sets?

1 minuten leestijd
0
0

Giant sets zijn een krachttraining techniek waarbij de sets met een hoge intensiteit worden gedaan. Dit zorgt ervoor dat het heel zwaar is om de sets af te maken. Het is echter niet voor iedereen geschikt. Giant sets vragen een bepaalde mate van ervaring met krachttraining. De vorm en uitvoering van de oefening is belangrijk. Doordat de laatste set heel zwaar is moet de vorm goed blijven. Het is een goede routine voor personen die een keer wat anders willen of niet veel tijd hebben. Een giant set routine kan binnen 20 minuten klaar zijn.

Hoe worden giant sets uitgevoerd?

Giant sets worden per spiergroep gedaan. Er worden 3 tot 5 oefeningen voor een spiergroep gedaan. Het aantal herhalingen ligt tussen 8 en 12. Het is belangrijk dat de oefeningen de spiergroep op een verschillende manier belasten. De oefeningen worden direct na elkaar gedaan. Dit betekent dat het mogelijk moet zijn om direct de volgende oefening te doen zodat de rust niet meer dan 10 tot 15 seconden is. Als er van iedere oefening een set is gedaan dan is de rust 2 tot 3 minuten. De giant set wordt vervolgens nog 2 tot 4 keer gedaan.

Een voorbeeld giant set voor de borst:
Bench press 1 x 10; daarna direct
Incline Press 1 x 10; daarna direct
Flat bench fly 1 x 10; daarna rust voor 2-3 minuten

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…