Home Artikelen Welke eiwitbronnen zijn goed?

Welke eiwitbronnen zijn goed?

2 minuten leestijd
0
0

Eiwitten zijn nodig voor veel belangrijke functies in het lichaam. Ze zijn nodig bij het aankomen in spiermassa maar ook bij het afvallen of om op een gezond gewicht te blijven. Het lichaam kan niet zonder eiwitten. Het wordt gebruikt voor het opbouwen van weefsels en cellen. Het zorgt daarnaast voor een verzadigd gevoel na het eten. Eiwitten zijn te vinden in veel verschillende voedingsmiddelen. In het ene voedingsmiddel zit echter meer of andere eiwitten dan het andere voedingsmiddel. Het is belangrijk om voldoende eiwitten te eten en ook de goede soorten eiwitten. De volgende voedingsmiddelen worden gezien als goede eiwitbronnen:

Eiwit supplementen

Het voordeel van eiwit supplementen is dat ze alleen uit eiwitten bestaan. Ze bevatten geen vetten en ook geen koolhydraten als je het goede product gebruikt.

Gevogelte

Gevogelte zoals kip en kalkoen wordt gezien als Ć©Ć©n van de beste eiwitbronnen. Het witte vlees heeft minder vetten waardoor het een uitstekend eiwitproduct is. De huid bevat echter veel vet waardoor het aangeraden wordt om de huid te verwijderen.

Eieren

EĆ©n van de beste bronnen van eiwitten zijn eieren. Er zit eiwit in het witte van het ei maar ook in de eidooier. De biologische waarde van het eiwit in een ei is heel hoog. Gezonde personen kunnen gerust een ei per dag eten.

Mager rundvlees

Rundvlees in de magere vorm heeft niet veel meer vet dan kip zonder de huid. Het bevat veel eiwitten maar ook zink, ijzer en vitamine B12.

Varkenshaas

Varkenshaas is maar iets vetter dan kipfilet. Het vlees is de laatste jaren steeds minder vet geworden waardoor het een goede bron van eiwitten is.

Zeevoedsel

Zeevoedsel is een goede bron van eiwitten. Deze voedingsmiddelen bevatten veel eiwitten maar weinig vetten. De vetten die er wel in zitten zijn meestal goede vetten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij zalm.

Zuivelproducten

Zuivelproducten zoals kwark, melk, kaas en yoghurt zijn een goede bron van eiwitten. Ze bevatten ook de nodige calcium en vitamine D. Kies voor magere versies zodat er niet veel vetten in zitten.

Bonen

Bonen bevatten veel eiwitten maar daarnaast ook veel vezels. De combinatie van eiwitten en vezels zorgen voor een langer vol gevoel.

Soja

Soja is andere bron van eiwitten dat voordelen biedt voor de gezondheid. Soja heeft goede eigenschappen waardoor het cholesterolgehalte verlaagd kan worden.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…