Home Artikelen Welke spieren worden gebruikt bij de pull-up?

Welke spieren worden gebruikt bij de pull-up?

1 minuten leestijd
0
0

Bij alle variaties op de pull-up worden het schouder- en elleboog gewricht gebruikt. De spieren die gebruikt worden tijdens de pull-up zijn de lats, schouders, biceps, bracchialis en bracchiradialis. De bracchialis is een spier aan de voorkant van het ellebooggewricht en de bracchiradialis is een spier in de onderarm.

Lats

De voornaamste spiergroep die getraind wordt met pull-ups zijn de lats. Dit is een afkorting voor lattissimus dorsi. Het is de grootste spier van het menselijk lichaam. De lats worden gebruikt bij het naar het lichaam toe trekken van een opgeheven arm (adductie), het achterwaarts heffen van de arm en het naar binnen draaien van de schouder.

Schouders

De schouders helpen bij het naar het lichaam toe trekken van de arm. Dit zijn voornamelijk de teres major, subscapularis and coracobrachialis spieren. Het is met name de achterkant van de schouder dat een bijdrage levert. De rotator cuff spieren helpen ook bij de adductie van de arm.

Elleboogspieren

De biceps, bracchialis en bracchiradialis zijn de drie spieren rond het ellebooggewricht die gebruikt worden tijdens de pull-up. De biceps worden niet veel gebruikt bij een pronated grip waarbij de handpalmen van het lichaam af wijzen. Bij bepaalde variaties van de pull-up wordt echter een supinated grip gebruikt waarbij de handpalmen naar het lichaam wijzen. Bij deze grip wordt de biceps veel gebruikt. Gebruik geen supinated grip om het gebruik van de biceps te minimaliseren.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…