Home Artikelen Westside Barbell Training

Westside Barbell Training

2 minuten leestijd
0
0

Westside Barbell is een powerlifting sportschool in Columbus, Ohio in de Verenigde Staten. De oprichter van de sportschool, Louie Simmons, en andere powerlifters van deze sportschool hebben ongekend veel kennis van powerlifting. Alle powerlifters die getraind hebben op deze sportschool hebben uitzonderlijke resultaten neergezet. Een squat van 450 kilo is normaal onder deze powerlifters. De belangrijkste onderdelen van Westside Barbell Training zijn de Max effort, Dynamic effort en Repetition effort.

Voor wie is het bedoeld?

Westside Barbell is een geavanceerd trainingsprogramma dat niet geschikt is voor beginners. Zelfs voor gevorderde sporters is het moeilijk te volgen. Iedereen die ermee begint wordt aangeraden om langzaam en voorzichtig te starten. Meerdere jaren ervaring met krachttraining is nodig om het programma te volgen.

Max Effort Method

Max effort training wordt 2 keer per week gedaan, één keer voor het bovenlichaam en één keer voor het onderlichaam. Deze trainingsmethode is ervoor bedoeld om de fysieke en mentale kracht te verbeteren. Er zijn verschillende schema’s te gebruiken afhankelijk van het niveau. Bij de Max effort methode wordt er van je verwacht dat je bij de laatste set alles geeft wat je kunt geven op die dag. Voor beginners wordt een cycle van 3 weken gebruikt voor de Max effort oefeningen.

Dynamic Effort Method

Dynamic effort training wordt ook 2 keer per week gedaan, één keer voor het bovenlichaam en één keer voor het onderlichaam. Het gaat hierbij voornamelijk om snelheid. Het doel is om het gewicht zo snel mogelijk van het begin naar het eind te brengen. Er wordt een lager gewicht gebruikt bij de Dynamic effort methode, ongeveer 50% tot 70% van de 1 RM. De herhalingen zijn laag en er is weinig rust tussen de sets.

Repetition Method

Bij de repetition method worden ondersteunende oefeningen gedaan. Deze oefeningen worden op de bodybuilding manier gedaan. Het doel hiervan is om achterliggende spiergroepen meer aandacht te geven. Voor het onderlichaam gaat het met name om de hamstrings, onderrug en de bilspieren. Voor het bovenlichaam zijn dit spiergroepen zoals de lats, triceps, bovenkant rug en de schouders. Per spiergroep wordt een oefening gedaan die om de 3 weken gewisseld wordt.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…