Home Supplementen Whey eiwit

Whey eiwit

2 minuten leestijd
0
0

Eiwitten zijn nodig voor het repareren en het opbouwen van spieren. Deze eiwitten zijn verkrijgbaar als supplement. De eiwitten bestaan uit verschillende soorten poeders. Zo is er eiwit afkomstig uit een ei, caseïne eiwit en whey eiwit. Van deze soorten eiwitpoeders wordt whey eiwit het meest verkocht. Whey eiwit wordt gemaakt door melk eiwit te filteren. Dit melk eiwit is een bijproduct tijdens het maken van kaas. Het bestaat voor circa 20 procent uit whey eiwit. Dit whey eiwit wordt eruit gehaald en verder gezuiverd om als supplement gebruikt te worden. Whey eiwit bevat veel branched-chain amino acids (BCAA’s). Dit zijn essentiële aminozuren die bijdragen aan spieropbouw.

Soorten whey eiwit

Er zijn drie soorten whey eiwit verkrijgbaar; concentraat, isolaat en hydrolisaat . Whey concentraat is het minst gezuiverd en hierdoor het goedkoopst van de drie eiwit soorten. Whey concentraat bevat meer lactose dan whey isolaat. Whey isolaat is meer gezuiverd en heeft hierdoor meer eiwitten. Whey hydrolisaat is het meest gezuiverd en daardoor ook het duurst.

Goedkope eiwitpoeders

Whey Protein

Whey Perfection

Perfect Whey Protein

whey protein whey perfection perfect whey
2 kg 22,7 kg 0,75 kg
€ 29,90 € 34,90 € 13,90
€ 14,95 per kg € 15,37 per kg € 18,53 per kg
Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,- Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bekijk Bekijk Bekijk
Overzicht afkomstig van www.eiwitshake.net

Dosering en gebruik

Whey eiwit is veruit het meest populaire eiwitsupplement. Het is verkrijgbaar in tientallen smaken en het verteert het snelst van alle eiwitpoeders. De poeders hoeven alleen gemixt te worden met water of melk waarna ze gedronken kunnen worden. Deze shakes worden meestal na een training genomen. Na de training is de vraag naar eiwitten groot. Er wordt een dosering van 20 tot 30 gram whey eiwit genomen na een training. Whey eiwit voor een training wordt meestal gedoseerd op 15 tot 20 gram.

Voordelen whey eiwit

Veel sporters, atleten en bodybuilders gebruiken whey eiwit om de prestaties te verbeteren en de spieren sneller te laten herstellen. Voor spieropbouw is het bijna een onmisbaar supplement. Een voordeel van whey eiwit is dat het heel snel verteerd wordt. Whey hydrolisaat bijvoorbeeld is al voor verteerd. Een ander voordeel is dat whey eiwit veel essentiële aminozuren bevat zoals leucine, isoleucine en valine (BCAA’s). Deze aminozuren zijn nodig voor het opbouwen van spiermassa.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Supplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe voorkom je sportblessures en wat te doen wanneer je er een oploopt?

Sporten is gezond! Het houdt je fit en gaat onder meer stress tegen. Loop eens per twee of…