Home Artikelen 6 apparaten die elke thuissportschool moet hebben

6 apparaten die elke thuissportschool moet hebben

3 minuten leestijd
0
0
gym thuis

Ben je altijd al een fan van fitness geweest, maar heb je nooit de tijd gehad om naar de sportschool te gaan? Je bent niet de enige. Daarom besluiten veel mensen thuis een sportschool op te bouwen.

Een thuissportschool biedt veel voordelen omdat je ten eerste gemakkelijk kunt sporten wanneer het jou uitkomt. Je hoeft je ook niet druk te maken over lange wachtrijen voor apparaten of andere mensen die je beperken in wat je kunt doen. Thuisā€¦ ben jij de baas.

Om het meeste uit je thuissportschool te halen, moet je eerst de juiste apparaten selecteren. Welke apparaten zijn essentieel en welke niet? Welke krachtapparatuur heb je nodig voor de oefeningen die jij wilt doen? Na wat research kom je erachter dat er verschillende apparaten zijn die nodig zijn voor een goede cardio- en krachttraining. We geven je een overzicht van de populairste apparaten die elke thuissportschool moet hebben.

Apparaten voor cardio

Allereerst is er cardiotraining – de basis van elke gevarieerde fitnessroutine. Hiervoor zijn loopbanden, crosstrainers en hometrainers perfect. Voor de meeste mensen is Ć©Ć©n cardioapparaat voldoende. In eerste instantie in ieder geval. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer die voor een deel als warm-up wordt gebruikt en deels om meer calorieĆ«n te verbranden.

  1. Loopband
  2. Crosstrainer
  3. Hometrainer

Loopbanden zijn ideaal als je eenvoudige loopoefeningen wilt doen; ze stellen je in staat om snelheid, tijd en afstand aan te passen voor je doel. Crosstrainers zijn perfect voor eenvoudige cardio0oefeningen waarbij je arm- en beenspieren worden getraind, maar vooral ook je uithoudingsvermogen en conditie. Als laatste helpen hometrainers bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen door spierkracht in heup- en beenspieren op te bouwen.

Apparaten voor krachttraining

Krachttraining is essentieel als je resultaat wilt boeken met fitness. Vanzelfsprekend zijn gewichten, halters en stangen handig om spierkracht op te bouwen; ze stellen je in staat om meer weerstand toe te voegen terwijl je traint, waardoor je spieren groter worden en sterker worden. Maar naast deze losse materialen kun je je krachthonk ook uitbreiden met krachtapparatuur.

  1. Stangen, gewichten en halters
  2. Krachtstation / Smith Machine
  3. Fitnessbank

Het populairste apparaat voor krachttraining thuis is een krachtstation. Dit is een veelzijdig toestel dat enorm handig is, vooral omdat het meerdere spiergroepsoefeningen mogelijk maakt. Je traint er je borst, biceps, triceps, schouders en rugspieren mee ā€“ allemaal met Ć©Ć©n apparaat. Bankdrukken en dippen zijn meestal ook mogelijk met een krachtstation, net als pull-oefeningen als er een kabelstation in is verwerkt.

Een vergelijkbaar toestel, de Smith Machines, is ook een apparaat om te overwegen. Als je van plan bent om alleen te sporten, dan kan dit apparaat misschien beter zijn. De Smith Machine is beginnersproof omdat het een veilige optie biedt: de beweging wordt begeleid door de machine.

Als aanvulling op dit alles mag een stabiele fitnessbank niet ontbreken in een homegym. De fitnessbank kun je gebruiken voor verschillende oefeningen die gericht zijn op uiteenlopende spiergroepen. Van je buik tot je biceps: een simpel fitnessbankje maakt een groot verschil is elke sportschool. Of die sportschool nu tien kilometer verderop is… of thuis.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…