Home Artikelen 5 Populaire Crossfit WOD’s

5 Populaire Crossfit WOD’s

2 minuten leestijd
0
0

Crossfit heeft binnen korte tijd een plek gekregen in de fitness wereld. Overal ter wereld worden in hoog tempo Crossfit boxes geopend, zo ook in Nederland. Een Crossfit training kan niet zonder een Workout of the Day. Dit wordt een WOD genoemd. Nog nooit een Crossfit WOD gedaan? Probeer dan één van de volgende populaire Crossfit WOD’s.

Fran WOD

Voor tijd:
21 Thrusters
21 Pull-ups
15 Thrusters
15 Pull-ups
9 Thrusters
9 Pull-ups

De Fran WOD wordt door mannen met 95 pound (43,1 kg) gedaan en voor vrouwen met 65 pounds (29,5 kg).

Helen WOD

3 rondes voor tijd:
400 meter hardlopen
21 kettlebell swings 1.5 pood (35 lbs)
12 pull ups

Helen is een gevarieerde WOD met drie oefeningen. Deze oefeningen worden in rondes gedaan. Er worden 3 rondes gedaan in een zo kort mogelijke tijd. De kettlebell swings worden gedaan met 1,5 pood wat gelijk staat aan 24 kg.

Grace WOD

Voor tijd:
30 Clean and Jerks

De Grace WOD is een korte maar zware workout dat alleen bestaat uit de clean and jerk. Dit is één van de Olympische lifts. Het standaard gewicht voor mannen is 135 pounds (61,2 kg) en voor vrouwen 95 pounds (43,1 kg). De snelste crossfitters voltooien de WOD in ongeveer 1 minuut.

Annie WOD

Voor tijd:
50 Double-unders
50 Sit-ups
40 Double-unders
40 Sit-ups
30 Double-unders
30 Sit-ups
20 Double-unders
20 Sit-ups
10 Double-unders
10 Sit-ups

De double-under wordt gedaan met springtouw. In plaats van iedere sprong één keer het touw onder je voeten door te laten komen wordt dit bij de double-under twee keer gedaan. Dit doe je door hoger te springen en het touw sneller te draaien. Tijdens één sprong komt het touw dan twee keer onder je voeten door voordat je landt. Bij de Annie WOD worden 150 double-unders gedaan en 150 sit-ups.

Angie WOD

Voor tijd:
100 Pull-ups
100 Push-ups
100 Sit-ups
100 Squats

De Angie WOD bestaat uit vier basis bodyweight oefeningen. Bij de pull-up mag gebruik gemaakt worden van kipping. De squats bestaan uit air squats zonder barbell.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe voorkom je sportblessures en wat te doen wanneer je er een oploopt?

Sporten is gezond! Het houdt je fit en gaat onder meer stress tegen. Loop eens per twee of…