Home Artikelen 9 redenen om te stretchen

9 redenen om te stretchen

2 minuten leestijd
0
0

Terwijl veel mensen de focus leggen op spierkracht en het uithoudingsvermogen speelt flexibiliteit ook een grote rol in de algehele fitness. Stretchen vergroot de flexibiliteit van de spieren en de pezen en zorgt ervoor dat de spieren elastischer worden. Alhoewel veel mensen niet stretchen voor het sporten kan het veel voordelen leveren. Hier volgen 9 redenen waarom je altijd moet stretchen.

Vermindert de stijfheid van de spieren

Door te stretchen worden de spieren opgerekt waardoor deze langer worden. Hierdoor worden de spieren elastischer en vermindert de stijfheid van de spieren.

Verbetert de bloedcirculatie

Stretchen vergroot de bloedtoevoer naar de spieren. Als de bloedtoevoer groter is kunnen voedingsstoffen sneller en efficiënter getransporteerd worden naar de spieren die gebruikt worden.

Vermindert pijn in de onderrug

Een grotere flexibiliteit in de spieren die gehecht zijn aan het bekken, hamstrings en de heupflexoren vermindert de spanning op de wervelkolom. Dit zorgt ervoor dat de minder pijn gevoel wordt in de onderrug.

Vergroot de bewegingsvrijheid

De bewegingsvrijheid van de spieren en gewrichten wordt vergroot doordat de spieren opgerekt worden. De spieren worden langer waardoor de bewegingsvrijheid toeneemt.

Bereid het lichaam voor op de training

Stretchen voor een training helpt bij het losser maken van de spieren. De spieren zijn dan beter in staat om de activiteit te volbrengen tijdens de training.

Vermindert het risico op blessures

Doordat stretchen de spieren elastischer maakt wordt het risico op blessures verminderd. Een flexibele spier loopt minder risico op een blessure als er een plotselinge beweging gemaakt wordt. Door te stretchen wordt de stress op de spieren ook vermindert doordat er een grotere bewegingsvrijheid is.

Vermindert spierpijn en stijfheid na de training

Het stretchen van de spieren na een training zorgt ervoor dat de spieren elastischer worden. De spieren worden er langer door en voelen minder strak aan. Dit vermindert de spierpijn na een training.

Verbetert de houding

Het stretchen van de spieren in de onderrug, schouders en de borst helpen je om het lichaam beter in balans te houden waardoor de houding verbeterd kan worden.

Vermindert stress en spanning

Tijdens stress voelen de spieren gespannen aan. Door te stretchen worden de spieren langer en is er minder spanning op de spieren. Dit kan het gevoel van stress of spanning verminderen.

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Groeit de spiermassa niet? Stop met deze 5 beginnersfouten

Hoeveel mensen ken je die al jaren trainen maar waarvan dit niet te zien is aan het lichaa…